Els diaris de paper han arribat avui als quioscos més matiners en una situació autènticament excepcional, en ple toc de queda. Els repartidors de diaris -sí, encara en queden- deuen ser alguns dels molts treballadors que tenen permís per saltar-se el cobrefoc, per fer arribar la premsa als subscriptors -també existeixen- a l’hora acostumada.

Amb aquest panorama avui les portades no donen gaires sorpreses, perquè la notícia que mana és, efectivament, el toc de queda. La implantació del seny del lladre -a Catalunya entre les 22 h i les 6 h del matí, mentre que en altres territoris comença a les 23 h- és matèria comuna dels diaris d’aquest dilluns, amb diferències depenent si la mesura agrada més o menys. Alguns aposten per l’alarmisme per poder així culpar el govern espanyol; sempre va bé trobar culpables.

abc

En tot cas, a l’‘ABC’ el titular intenta ser tremendista: ‘Sis mesos d’estat d’alarma’, per afegir que hi haurà ‘Tancament –‘cerrojazo’ a l’original- nocturn fins al 9 de maig'.

larazon

Al seu torn, ‘La Razón’ aposta per una lectura política, tot assegurant que ‘El PP mesura el ‘sí’ a l’estat d’alarma que blinda a Sánchez’. Aquest diari juga a especular quin rèdit polític pot treure el PP per l’aplicació d’una mesura que, a parer de ‘La Razón’ més aviat beneficia el PSOE i no pas a la ciutadania.

elmundo

Pel que fa a ‘El Mundo’, la lectura té el seu punt capciós: ‘Sánchez demana sis mesos d’alarma sense control del Congrés’. Dit d’una altra manera, el diari acusa el president del govern espanyol d’implantar una mesura de manera gairebé dictatorial perquè no estarà sotmesa a la fiscalització del legislatiu. Per això mateix seguidament insisteix que Sánchez ‘Imposa el toc de queda a tot Espanya i cedeix a les Comunitats Autònomes la competència per aplicar confinaments als seus territoris’ i ‘Pressiona Casado per aconseguir el seu suport a la pròrroga’.

elpais

‘El País’, en canvi, no va gaire més enllà de fer l’afirmació evident: ‘Espanya, en estat d’alarma i amb toc de queda’. Això sí, apunta que ‘El PP guarda silenci sobra si donarà el seu suport al Congrés’.

elpuntavui

lavanguardia

ara

elperiodico cat.750

Finalment, pel que fa als diaris editats a Catalunya, avui no hi ha gaires diferències: ‘Toc de queda de les 22 h a les 6 h’ a ‘El Punt Avui’; ‘Sánchez aprova un estat d’alarma que preveu fins a maig’ a ‘La Vanguardia’; ‘Toc de queda’ a l’’Ara’ i 'Nit confinada' a 'El Periódico'.