Com que Nadal cada cop és més a prop, la il·lusió infantil que generen aquestes festes sembla encomanar-se a una societat que busca desesperadament una nova esperança. Ara ens diuen que, potser, el 4 de gener arribarà un regal avançat dels Reis d’Orient en forma de vacuna, però la realitat és que tots els experts ens avisen que anem directes a la catàstrofe, i que la bogeria nadalenca, farcida de compres compulsives i trobades familiars, és una bomba de rellotgeria que no ens podem permetre per molt que hi hagi una vacuna a l’horitzó.

Enguany els surfistes estan de sort, perquè hi ha onades per a tothom. Tantes que mentre els escèptics ni tan sols creuen que s’hagi acabat la primera onada i els optimistes ja donen per tancada la segona i definitiva onada, no paren de créixer les veus que ens alerten de l’arribada imminent d’una tercera onada. Potser no sabem en quina onada som i al final ens ho haurà de dir Angela Merkel, a veure si així n'aprenem.

elpais

En aquest context, els diaris en paper d’avui es mouen entre la fantasia d’un Nadal seminormal i el catastrofisme de la fi del món. Així, El País s’apunta a la segona modalitat i avisa que El tancament de botigues i col·legis s’estén a Europa per Nadal, i afegeix que El Regne Unit, França, Alemanya i Holanda imposen restriccions més dures. Espanya pateix un repunt dels casos després de cinc setmanes a la baixa.

elmundo

El Mundo, en canvi, aposta per l’optimisme amb la fotonotícia d’una senyora que ha superat el coronavirus: Vèncer la Covid amb 104 anys: “Salut que no falti”’. El tema principal, emperò, és Iglesias exigeix a Sánchez que desautoritzi Calviño en el salari mínim.

abc

A mig camí entre l'un i l'altre, ABC fa una portada de vol i dol, tot assegurant que Europa endarrereix la vacunació per evitar problemes legals, tot fent referència al fet que els controls a Europa són més curosos que en altres punts del món, i per això s’informa que La campanya, que ja ha començat als EUA, Regne Unit, Canadà i Israel, no arribarà als països de la UE fins al 4 de gener.

larazon

La Razón avui fa d’outsider i només parla de la Covid amb un petit i lacònic La campanya de vacunació començarà abans del dia de Reis, i dedica el titular principal a la política interna del Partit Popular: Ayuso seguirà la “via Aznar”: perfil nacional a Catalunya. Cadascú cavalca en la seva pròpia onada i ja veurem com acaba la cosa.

lavanguardia

elpuntavui

elperiodico

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, els titulars principals són els següents: Els sindicats rebutgen allargar el període de cotització de les pensions a La Vanguardia; Clam per l’amnistia a El Punt Avui; La vacuna extrema l’esquerda entre el nord i el sud a El Periódico i El Suprem ordena tornar a jutjar Otegi a l’Ara.