Des de dilluns que el rei Joan Carles és fora d’Espanya i el poc que se’n sap només serveix per magnificar el paperot de la monarquia. L’emèrit, suposadament, s’està a un hotel de luxe oriental a 10.000 euros la nit a Abu Dhabi. Se’ns pixen a sobre i diu que plou.

I com que aquest tema no agrada als que s’han passat els dies fent enaltiment de la monarquia, hagiografies de Joan Carles i apologies de Felip VI, avui la dreta mediàtica de Madrid ha decidit passar pàgina i ha fet com si de cop i volta, s’hagués activat un piu que hagi engegat una maquinària d’engranatges que ha fet reaccionar els diaris madrilenys de dreta amb perfecta sincronia per emetre tots el mateix missatge: tota la culpa és de Podemos.

La fugida del rei ja no és notícia de primera plana perquè ara la consigna és atacar la baula més feble -i també menys monàrquica- del govern espanyol i per això avui el tema que centra les portades és la comptabilitat dubtosa del partit de Pablo Iglesias. I no és que el cas no sigui noticiable, però és evident que a alguns diaris aquesta notícia els ha anat la mar de bé per oblidar Joan Carles i la galdosa situació de la monarquia.

larazon

Així, ‘La Razón’ obre pàgina amb el titular ‘Factures irregulars el 28-A assenyalen la caixa B de Podemos’, tot assenyalant que ‘Els d’Iglesias no han pogut acreditar la despesa de 425.000 euros de la campanya’. Per sota, fotonoticia del rei Felip i una de les seves filles per assenyalar que enguany la sessió de fotos a Marivent podria no fer-se, això sí, per a aquest mitjà, “la expectación és màxima”.

elmundo

‘El Mundo’ també dispara amb calibre gruixut amb el títol ‘El PSOE creu que Podemos utilitza el Rei per tapar les seves irregularitats comptables’, ja que ‘Un informe del Tribunal de Comptes revela anomalies en les seves factures de la campaña del 28-A’. Atenció però als baixos de la portada, on se’ns promet una ensabonada reial amb el reportatge ‘Quan Joan Carles ens feia feliços’.

abc

L’‘ABC’ tampoc no es queda curt i dedica la portada a Pablo Iglesias i companyia: ‘Podemos va trucar els seus comptes’, assenyalant que hi ha ‘despeses irregulars i factures sense justificar per quasi 500.000 euros’.

elpais

L’excepció, com sempre, és ‘El País’, que tampoc és que parli gaire del rei, però el títol principal és per al coronavirus: ‘Espanya ja és el país d’Europa amb més contagis’.

elpuntavui

ara

elperiodico

 

lavanguardia

Finalment, els diaris catalans posen el focus en altres temes, com el rebuig de l’extradició de Lluís Puig amb ‘Justícia europea’ a El Punt Avui i ‘Bèlgica rebutja l’extradició de Lluís Puig’ a l’Ara; la crisi de Tiktok amb ‘La guerra de Tiktok’ a El Periódico i els problemes amb el superàvit amb ‘El govern espanyol afronta una rebel·lió d’alcaldes per l’ús del seu superàvit’ a ‘La Vanguardia’. Com es veu, molta sincronia per una banda i molt poca per l’altra.