El rei emèrit Joan Carles I es troba oficialment en parador desconegut des del dilluns 13 d’agost, quan va anunciar que marxava d’Espanya per escapolir-se d’una sèrie d’informacions que no el beneficiaven a ell ni a son fill ni tampoc al negoci familiar. Això ha donat joc a tot un seguit de rumors sobre on pot parar l’emèrit, des d’Abu Dhabi fins a Nova Zelanda passant per la República Dominicana. En el fons, però, no és cap secret on és el Borbó pare, ja que Joan Carles viatja amb escortes a sou del govern, és a dir, pagats, entre d’altres, per lectors d’aquest diari. Si no ens diuen on és és perquè no ens ho volen dir, i que el govern espanyol li passi la pilota a la Casa Reial i aquests facin l’orni no és més que una aixecada de camisa còsmica que ha de patir l’opinió pública.

El més trist de tot plegat no és que ens amaguin on és aquest Wally amb corona, sinó que, a sobre, els diaris hi juguin i facin veure que això no té cap mena d’importància. Ens volen vendre que saber o no saber on para és el de menys, i per això no fan sang. I que a sobre hagi coincidit en el temps, quina casualitat, amb un suposat escàndol de corrupció de Podemos no els podria haver anat millor.

abc

Així, ABC despatxa la reunió Borbó-Sánchez d’ahir a Palma amb el títol "Sánchez no exigeix ara exemplaritat al soci" —el soci és Podemos eh, no Felip VI— i només en lletra petitona indica "Destí confidencial", tot apuntant que Sánchez es nega a “desvelar el parador de Joan Carles I”.

elmundo

A El Mundo, la tònica és la mateixa: "Sánchez esquiva l’atac frontal de Podemos als jutges" ben gran; en petit, "Sense notícies sobre el rei Joan Carles".

larazon

A La Razón, encara pitjor. El títol gran és "Podemos va carregar de forma irregular 15 contractes a una subvenció" i al peu de foto —al peu de foto!— es fa esment que el president espanyol “va evitar pronunciar-se sobre el parador de Don Joan Carles”.

elpais

Finalment, a El País el títol principal és per a un altre tema, "L’economia del Regne Unit pateix la patacada més gran de tot Europa" i el tema que ens ocupa apareix com a titular de fotonotícia: "Sánchez diu que revelar el parador de Joan Carles I correspon a la Casa del Rei".

elperiodico

elpuntavui

ara

lavanguardia

Per que fa als diaris catalans, miscel·lània en els titulars: "Hisenda negociarà a fons amb els alcaldes" a El Periódico; "Un 60% de geriàtrics, confinats de nou" a El Punt Avui; "El Govern mantindrà les escoles obertes tot i que tinguin alguns positius" a l’Ara i, aquest sí, ‘Sánchez deixa en mans de la Zarzuela desvelar on és Joan Carles I’ a La Vanguardia.