Quan es fa una cua per a qualsevol cosa sempre hi ha l’espavilat que se la salta, i el fet que després dels polítics hagin estat els militars els que  passin per davant de la gent gran i els grups de risc no és només indignant, és també un element que delata en quina mena de país vivim.

Aquest dilluns, abans de mirar el quiosc convé estar vacunat, si no contra la Covid, almenys contra la indignació i el mal gust, perquè enmig de la incertesa sobre la data en què se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya i el resultat d’uns comicis a Portugal marcats per la baixa participació, hi ha portades que posen de mal humor.

abc

Així, l‘‘ABC’ ens informa que ‘L’estat major va posar la vacuna a més de 300 militars’ i dona tot de detalls de com es van desviar les vacunes per garantir la 'bona salut' de la cúpula militar. Un segon titular d’aquest diari és ‘Dessallotgen els pacients del ‘Zendal’ valencià pel vent’

larazon

També indigna, i força, la portada de ‘La Razón’. Segons els ortodoxos, una imatge val més que mil paraules, però també pot passar que una imatge no expliqui res més enllà del que el subconscient desitja, i en aquest sentit paga la pena fer una ullada a la primera plana del diari dirigit pel comissari Marhuenda. La notícia del dia per a aquest diari és una enquesta electoral que desinfla la suposada pujada electoral del PSC: ‘El no ‘efecte Illa’ i la caiguda de Cs aboquen a un altre govern sobiranista'. Ara bé, el que marca la portada d’aquest diari és la foto triada, amb la candidata de JxCAT Laura Borràs víctima d’una forta ventada en un acte a Vilafranca del Penedès. La candidata hi apareix despentinada i el peu de foto no podia ser més vil i, alhora, delirant: ‘Puigdemont perd pels pèls’.

elpas

elmundo

Vist aquest homenatge al mal gust, la resta del quiosc madrileny queda de la següent manera: a ‘El País’ el tema principal és ‘La UE pressiona els laboratoris davant els endarreriments de la vacuna’ i ‘Portugal reelegeix al seu president en el pitjor dia de la pandèmia’ i a ‘El Mundo’, ‘Arrimadas ofereix a Illa una coalició per evitar el tripartit’ i ‘Portugal vota en plena pandemia’.

ara

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

Pel que fa al quiosc català, aquests són els principals titulars: ‘La pandèmia aboca 120.000 catalans a la pobresa’ i ‘Abstenció rècord a Portugal’ a l’‘Ara’; ‘Catalunya afronta el 14-F després de 40 anys sense llei electoral pròpia’ i ‘Sousa arrasa en unes eleccions marcades pel virus a Portugal’ a ‘El Periódico’; ‘Imprescindibles’ i ‘Al Barça no li cal brillar a Elx (0-2)’ a ‘El Punt Avui’ i “Catalunya ha de tenir un finançament d’acord amb les seves necessitats” (entrevista a Pablo Casado) i ‘Portugal desafia la pandèmia i reelegeix Rebelo’ a ‘La Vanguardia’.