La pandèmia del coronavirus ha provocat la crisi econòmica més important dels últims temps i la notícia que els darrers mesos s’han perdut en el conjunt espanyol un milió de llocs de treball ha estat tan colpidora que aquest dimecres gairebé tots els diaris se’n fan ressò. Ara bé, les notícies econòmiques no deixen de ser polítiques i, per tant, la interpretació es fa des d’un punt de vista polític, per deixar clar que si ha passat el que ha passat no ha estat tant per la pandèmia com per la nefasta gestió que n’ha fet el govern espanyol. Un altre tema destacat és la fi del tercer grau dels presos polítics, que molts diaris també destaquen en la seva primera pàgina.

abc

Obre foc l’ABC, que ofereix portada monotemàtica sota el títol "La destrucció d’ocupació més gran de la nostra història" i amb l’avanttítol del milió: "Un milió de llocs de treball perduts".

larazon

No perd pistonada La Razón, que malgrat que reserva l’espai principal a una declaració atribuïda a “càrrecs del ministeri”, segons la qual “la ministra d’Exteriors menysprea la diplomàcia”, apunta com a segona notícia "Més d’un milió de llocs de treball perduts", i afegeix que el segon trimestre del 2020 ha estat “el pitjor de la història”. Sobre la fi del tercer grau dels presos polítics, aquest diari assenyala que "Els presos tornen a la presó".

elpais

elmundo

Més mesurats són avui El País i El Mundo. El primer explica que "El coronavirus s'emporta un milió de llocs de treball’, mentre que el segon s’estima més explicar que "La crisi sanitària arrasa la ocupació i n’allunya la recuperació". El Mundo es fa ressò, a més, del fet que finalment Madrid obligarà a dur mascareta tot afirmant: "Més mascaretes, menys oci i cartilla Covid". "Cinc presos del procés tornen a presó amb un règim més estricte", afegeix El País, mentre El Mundo especifica que ha quedat "Suspesa la semillibertat dels condemnats del procés després del revés del Suprem".

lavanguardia

elpuntavui

ara

elperiodico

A més, els diaris editats a Catalunya no s’allunyen gaire de la tònica madrilenya, tot i que les portades obren amb el retorn obligat dels presos polítics a la presó. Pel que fa a la crisi en ocupació, La Vanguardia apunta que "Espanya va destruir més d’un milió de llocs de treball en l’estat d’alarma"; El Punt Avui assegura que hi ha hagut "233.700 llocs de treball destruïts i augment de l’atur per la crisi", en referència a la xifra catalana, i l’Ara recorda que hi ha "Un milió menys de llocs de treball’. Només El Periódico evita el tema de l’atur a portada per donar sortida a una informació no recollida per altres diaris: "Els papers d’Urkullu retraten Puigdemont".