El desbloqueig de la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) pactat per PSOE i Unidas Podemos ha irritat d’allò més la dreta mediàtica espanyola, que aquest dimecres treu escuma per la boca per un acord que constata que qualsevol intent de despolititzar la justícia acaba esdevenint un atzucac, perquè ningú és capaç d’assumir que una justícia cent per cent independent s’apropa més al mite que a la realitat. De la mateixa manera que la monarquia no pot ser neutral en cap cas i el periodisme objectiu és una quimera funcionarial, valdria la pena fer-se càrrec que la justícia sempre tindrà interessos a defensar i valdria més intentar resoldre la qüestió tenint clars tots aquests condicionants.

En tot cas, si els socis del govern espanyol pacten un determinat procediment, en tres, dos, un salta la dreta mediàtica amb tot el seu poder a intentar aturar el que per a ells no és més que un nou episodi de la contínua bolivarització dels ressorts del poder espanyol.

larazon

Així, ‘La Razón’ apunta en la seva primera plana que ‘El CGPJ desafia el corró de Sánchez i cobrirà vacants’, acompanyat d’un editorial de títol prou clar: ‘Iglesias i els separatistes escolliran el CGPJ’. Si els triessin PP i Vox, potser no tindrien gaire problema, sembla dir el títol d’aquest text.

elmundo

Per la seva banda, ‘El Mundo’ apunta que ‘Sánchez va donar l’ordre “personal” després de negociar-la amb Iglesias’, però el més important aquí és l’avantítol: ‘Així es va pactar el cop al CGPJ en plena investigació al vicepresident’, on aquest diari juga a la seva gran afició dels darrers temps, acusar de colpistes tots els que no pensen o actuen com ells.

abc

Al seu torn, l’’ABC’ titula que ‘Sánchez salta els controls per canviar al poder judicial’, tot afegint que ‘El govern espanyol burla la Constitució i ordena a PSOE i Podemos una reforma del CGPJ sense majoria qualificada deixant al marge al PP’.

elpais

Finalment, ‘El País’, que es mostra més mesurat i afirma només que ‘La reforma per la via ràpida del Poder Judicial enverina el conflicte polític’.

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, els principals titulars tenen a veure amb les noves mesures anticovid: ‘Bars i restaurants tancats 15 dies’ a ‘El Periódico’; ‘Aturada obligada’ a ‘El Punt Avui’;  ‘El Govern sospesa el tancament de bars i restaurants 15 dies’ a ‘La Vanguardia’ i ‘El Govern planteja el tancament de bars i restaurants’ a l’‘Ara’.