Si les portades dels diaris d’ahir dibuixaven un panorama de caos, mort i destrucció, les d’aquest dimecres suposen un bany de realitat que, de ben segur, no agradarà gens a Pablo Casado, líder del Partit Popular. Quan semblava que una eventual negativa del seu partit a prorrogar l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus abocava el país a una situació que per al govern espanyol era de caos total i que per a l’oposició de dretes semblava més aviat el principi de la fi d’aquest govern que titllen com a socialcomunista, Inés Arrimadas s’ha canviat de bàndol i ha facilitat la pròrroga. La jugada, a més, li ha permès deixar anar llast, amb Girauta estripant definitivament el carnet de Ciutadans.

elmundo

Tot plegat, no n’hi havia per tant, o el que és el mateix, Casado s’haurà quedat amb un pam de nas en veure que tota la seva jugada no tindrà cap efecte ni, encara menys, erosionarà el govern espanyol. El bany de realitat comença a El Mundo, que fixa les noves normes amb el següent titular: "Sánchez pacta amb Cs i garanteix l’estat d’alarma sense el PP". Atenció al subtítol adreçat al líder del PP: "Casado manté en secret el vot dels seus diputats, tot i que deixa de ser imprescindible".

larazon

‘La Razón’ aborda la qüestió des d’un altre punt de vista, la dissidència interna al Partit Popular davant la postura de Casado: ‘Els barons frenen el «no» del PP a l’estat d’alarma’. Afegint que ‘Traslladen a Casado la necessitat de mantenir garanties jurídiques pel confinament’.

abc

Per la seva banda, l’ABC opta per obviar la qüestió i centrar-se en les devastadores xifres de l’atur: "142.000 negocis destruïts en dos mesos". El missatge subliminal és que la culpa no és pas del coronavirus, sinó de la gestió que n’ha fet el govern espanyol i la seva ministra de Treball, que segons aquest diari "es vanta de la 'xifra històrica' de prestacions de desocupació".

elpais

Al seu torn, ‘El País’ titula ‘el govern espanyol encarrila la pròrroga amb el seu pacte amb Cs’, tot afegint que ‘L’executiu negocia el sí del PNB i confia en que el PP s’abstindrà’.

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

ara

Quant als titulars dels diaris editats a Barcelona, aquests són els més destacats: "Recerca in extremis de suport a l’alarma" a El Periódico; "Contra rellotge" a El Punt Avui; "El constitucional alemany desafia el BCE i la justícia europea" a La Vanguardia, i "Sánchez pacta amb Cs per salvar l’estat d’alarma" a l’Ara.