En el moment en què un govern pronuncia la paraula caos, a les redaccions dels diaris es dispara una alarma i n’hi ha que es comencen a fregar les mans en imaginar la portada de l'endemà. Poques paraules són tan excitants com caos, i més si serveixen per criticar un govern espanyol que veu com els suports per allargar l’estat d’alarma minven. Més encara quan hi ha diaris que estan a la que salta per qüestionar la gestió de l’executiu de Pedro Sánchez davant la crisi (o el caos) del coronavirus i cada dia intenten articular o fins i tot liderar una resposta contundent per part de l’oposició. L’estat d’alarma penja d’un fil, i la paraula caos esdevé una tisora ben esmolada que és a punt de tallar-lo. Més enllà, caos, mort i destrucció.

abc

Així no és gens estrany que els diaris crítics amb el govern, els de la dreta mediàtica, disparin a les seves portades d’avui. L’ABC obre foc amb portada monogràfica, foto de perruquera i el títol "El xantatge de Sánchez: o ell o caos i més morts".

elmundo

El Mundo no es queda pas enrere i també porta la paraula caos al seu titular principal: "Sánchez amenaça amb 'el caos' per allargar el seu estat d’alarma". Atenció a l’ús del possessiu, l’estat d’alarma és propietat de Pedro Sánchez.

larazon

Al seu torn, La Razón, titula "Sánchez, davant una pròrroga de l’estat d’alarma per la mínima", per afegir al subtítol que "Casado avisa d’una abstenció i el govern espanyol redobla la pressió sobre l’oposició: 'O pròrroga o el caos'".

elpais

Fins i tot El País no es queda curt i assegura: "El govern espanyol adverteix al PP que rebutjar l’alarma seria el 'caos'".

ara

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

Pel que fa als titulars dels diaris editats a Catalunya, el tema és recurrent: "L’estat d’alarma penja d’un fil" i "Sánchez s’enfronta a la pròrroga sense prou suports i diu que 'el caos' és l’alternativa" a l’Ara; "Sánchez colla el PP per sostenir l’alarma" i "'O la pròrroga o el caos', demana el govern espanyol a Casado" a El Periódico; "Alarma a l’Estat", "Sánchez, atrapat, intenta prorrogar l’estat d’alarma, que s’aguanta per un fil" i "Acusa els que no hi donin suport de portar el caos i un rebrot de contagis" a El Punt Avui; i "Els socis preferents de Sánchez retiran el suport a l’estat d’alarma" i "ERC es passa al vot contrari, el PNB vira cap a l’abstenció i el govern espanyol avisa Casado: si rebutja la pròrroga serà 'responsable del caos'", a La Vanguardia.