Ja se sap que d’anar repetint les mateixes idees al final s’aconsegueix que la gent se les cregui, més enllà de que siguin certes o no. La persistència és un recurs que per alguns pot arribar a ser una virtut, però per altres no és més que una insistència obstinada que no porta més enllà de la musiqueta d’una matraca, aquella andròmina que només serveix per a fer soroll sense sentit i sense cap més propòsit que provocar atacs de nervis. Si del que es tracta és de vèncer l’enemic per esgotament, una carraca pot ser més efectiva que les conegudes tortures de la gota xinesa i la bota malaia, però no atorga la raó, ni tan sols la moral.

abc

Dit això, una mirada al quiosc d’aquest dilluns és com una altra col·lecció de voltes de matraca, i la primera la fa girar l’ABC, diari que avui sorprèn amb una portada amb sis temes, malgrat que en realitat és sempre el mateix. A banda d’un disseny dubtós, en què Inés Arrimadas no deu d’acabar de veure clar què hi fa al costat de les tres bèsties negres de l’antiespanya -Pablo Iglesias, Oriol Junqueras i Maddalen Iriarte-, el missatge no té gaire de nou a banda que se suposa que està avalat per una enquesta: aquest diari rebutja el govern de coalició a Espanya, no vol indults per als presos polítics, no vol que EH Bildu tingui cap paper a la política espanyola, vol pressupostos amb Cs i sospira perquè Vox millori els seus resultats electorals. Res de nou, vaja.

larazon

Per la seva banda, La Razón obre amb una enquesta electoral catalana que tot i augurar una nova victòria independentista, gràcies a un joc de mans sorprenent aconsegueix titular com si el famós suflé independentista s’hagués desinflat per enèsima vegada: "L’independentisme s’estanca: repetiria el 47,7% del vot". Menció apart mereix la innovació lingüística que permet convertir el gastat concepte del sorpasso en un verb: "ERC sorpassa els de Puigdemont i Cs cedeix 20 escons, segons NC Report".

elmundo

També El Mundo dona voltes a les seves particulars matraques, la de la presumpta corrupció al partit de Pablo Iglesias amb "La consultora de Podemos va trossejar pagaments per esquivar Antiblanqueig"; i un èxit de l’anterior temporada que revifa: "Seguretat Nacional va alertar Sánchez almenys 11 vegades de l’’amenaça’ de la Covid entre gener i març".

elpais

Finalment, El País es fica a la trinxera madrilenya: "Ciutadans s’alinea amb el govern espanyol en el tancament de Madrid", afegint que "Aguado contradiu Ayuso i assenyala que les mesures 'salven vides'".

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquests són els principals titulars: "Junts insta els Mossos a tolerar la desobediència" a El Periódico; "Marcant perfils" a El Punt Avui; "El PP confia la sort d’Ayuso a la decisió de l’Audiència Nacional" a La Vanguardia i "L’hospitalització de Trump impulsa Biden" a l’Ara.