Definitivament, l’estiu de la pandèmia ja és història. Després de constatar que les esperances que la calor acabés amb el coronavirus no han estat més que il·lusions sense fonament, la reentrada fa més pujada que mai, amb la incertesa de què passarà els propers dies davant un retorn a una normalitat que mai més serà la que era. Els transports públics tornen a anar plens, ja hi ha embussos de trànsit i els pares no dormen pensant què han de fer amb els seus fills davant l’imminent començament del curs escolar. Tot plegat, munició per enfortir un estrès postvacacional, sincer o fingit, que fa que aquest setembre sembli el pitjor de molts anys.

Davant d’aquesta situació, els diaris d’avui no tenen cap problema a insistir en aquest dibuix pessimista, on tot sembla que anirà pitjor i la possibilitat d’un nou confinament és cada cop més creïble.

abc

I és que la segona onada ja és aquí, i així ho assegura l’ABC, que en la seva portada indica que "El Carlos III també desmenteix el govern", tot afegint que "L’Institut de Salut confirma una segona onada de morts a Espanya des del 27 de juliol i desmunta el triomfalisme de Sánchez".

elpais

També insisteix en aquest panorama El País, que recorda que "Madrid suma ja un terç de casos i hospitalitzats d’Espanya", i ja se sap que quan Madrid esternuda, tot Espanya es constipa, que quan convé el virus no entén de fronteres, i quan convé, sí.

larazon

Per la seva banda, La Razón assenyala que "Els pares només podran agafar la baixa si el seu fill dona positiu" i "Iglesias tutelarà el pacte de pressupostos amb Cs". Atenció, però, a la columna que indica que "El Rei reprèn la seva agenda en un curs que assumeix 'difícil'", amb el subtítol "La Zarzuela dona per fet que seguirà l’ofensiva contra la Corona". Vaja, el monarca sembla una víctima més de l’esmentat estrès postvacacional.

elmundo

Finalment, El Mundo apunta que "La CEOE exigeix allargar els ERTO fins al juny després de l’ensulsiada del turisme" i "Els pares només podran agafar-se una baixa si el seu fill dona positiu".

lavanguardia

ara

elperiodico

elpuntavui

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, la tònica és semblant, amb els següents titulars: "El Banc d’Espanya i el BCE veuen la 'recuperació incompleta i desigual”’ a La Vanguardia; "Fer més d’un 30% de teletreball donarà dret a recuperar despeses" a l’Ara; "Mas s’aparta de la senda de Puigdemont" a El Periódico i "La mesa, altre cop" a El Punt Avui.