Vivim dies complicats. El virus no remet i per molt que s’assenyalin els presumptes culpables no s’aconsegueix frenar la pandèmia. Amb tota probabilitat ens adrecem sense fre a un segon confinament, potser ja a primers de setembre, i els dubtes sobre què passarà amb l’escola i amb tot tipus de negocis -entre els quals, simptomàticament, els prostíbuls- són a l’ordre del dia.

I els diaris d’aquest dissabte són fidel reflex de tot plegat. El caos, el desori i el desgavell són conceptes que es repeteixen en un recull de portades on no hi ha cap tema en concret però on pràcticament totes les notícies són de contingut negatiu. En aquest tram final d’agost sembla que res no encaixa, i com un trencaclosques de difícil execució, tot indica que molt escalfar-se el cap no servirà de gaire. Si el coronavirus ha vingut per quedar-se, el millor que podem fer és posar-nos-hi bé.

larazon

Així, la primera portada que crida avui l’atenció és la de ‘La Razón’, amb foto poster de la Sala Kixx, bordell de Fuenlabrada que dona peu a la pregunta ‘Per què segueixen oberts els prostíbuls?’. El títol principal és el que coneixem com un dos per un, ja que mata dos pardals d’un tret: ‘Sánchez descarta prendre el control malgrat el caos regional’. Vaja, tenim per una banda un Sánchez ineficaç i per l’altra una demostració més que l’Espanya de les Autonomies, a parer d’aquest diari, és ineficaç.

abc

L’’ABC’ s’afegeix a la crítica titulant ‘Sense control’, en referència a la virulència del coronavirus, i apunta que ‘La falta de lideratge provoca que un jutjat impedeixi que Madrid prohibeixi el mateix que la resta de Comunitats: fumar pel carrer i les discoteques’.

elmundo

Al seu torn, ‘El Mundo’ pren una variant i en lloc de criticar el PSOE ho fa amb el seu soci de govern: ‘El Tribunal de Comptes també veu ‘indicis’ de delicte a Podemos’. El tema de la Covid-19 queda pels baixos: ’68.000 contagis en 14 dies, les pitjors xifres de tota la UE’.

elpais

Finalment, ‘El País’ se centra en la ‘Onada de nous positius als hospitals de Madrid’. Això sí, també indica que ‘El govern espanyol trasllada tota la pressió política a les autonomies’.

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, es manté la miscel·lània temàtica: ‘Madrid demana a la gent que es tanqui a casa’ a ‘El Periódico’; ’15 dies clau’ a ‘El Punt Avui’; ‘Els jutges limiten les restriccions autonòmiques contra la Covid-19’ a ‘La Vanguardia’ i ‘Puigdemont manté la via de la confrontació’ a l’’Ara’.