L’augment de la inseguretat a la ciutat de Barcelona, amb sis morts violentes en les darreres setmanes, ha arribat a una situació de descontrol que fins i tot ja se’n fan ressò a la premsa editada a Madrid, on aquest dilluns el diari ABC opta per donar-li tota la seva portada monogràfica, amb el títol La seguretat s’esquerda a la Barcelona de Colau. La informació es complementa amb el subtítol La Ciutat Comtal registra 23 atracaments diaris i sis morts violentes des de juliol, a més del testimoni d’un policia municipal: “En 13 anys com a guàrdia urbà mai no havia vist Barcelona així”.

abc

Tot apunta que el nou govern municipal, producte de l’acord entre Barcelona en Comú i el PSC amb el suport aparentment gratuït de Manuel Valls ha perdut el control de la seguretat a la capital de Catalunya, i fins i tot d’aquest mateix tema també en fa portada el barceloní El Periódico, que porta a primera plana un article del cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, titulat “Colau i Collboni apliquen el pla de seguretat de Valls”, on el líder barceloní d'ERC es postula: "La nostra actuació a l'ajuntament serà més d'alternativa que d'oposició". Vaja, dues portades que potser li compliquen l'esmorzar a l'alcaldessa de Barcelona.

elperiodico

Pel que fa a la resta de diaris, hi ha una mica de tot, des de l’habitual enquesta electoral de La Razón, que apunta que res no ha canviat des del 28-A: Eleccions: cap bloc sumaria majoria absoluta, fins al tema que El Mundo li dedica al nou prior de la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat: El cura mimat del ‘clan Turull’, nou prior de Sant Jordi. Al seu torn, El País aposta per L’església va inscriure 30.000 béns com a propis

larazon

elmundo

elpais

Pel que fa als diaris catalans, la resta de titulars són els següents: El Punt Avui, El govern vol ressuscitar la llei de governs locals; Ara, Mobilització constant: l’acord de mínims per respondre al Suprem; i La Vanguardia, Les autonomies exigeixen al Govern espanyol que alleugereixi la seva asfíxia econòmica.

elpuntavui

ara 2287581277 64780558 1000x1345

lavanguardia

Miscel·lània més o menys lògica a l’inici de la setmana amb més gent de vacances a tot el país i on l’absència de fets noticiables és notòria, situació que s’incrementarà a finals de setmana amb la celebració, dijous, de la festivitat de la Mare de Déu d’Agost.