El ministre de Sanitat, el socialista català Salvador Illa, es troba a l’ull de l’huracà. Les constants giragonses de la seva gestió de la crisi de la pandèmia l’han col·locat al mig de la diana, i aquest cop la seva incapacitat per identificar convenientment els suposats experts que constituïen suposats comitès d’assessorament ha estat la gota que ha fet vessar el got, de manera que els atacs contra el ministre s’han disparat a la premsa editada a Madrid. L’afany clar és desacreditar el govern espanyol i el missatge ocult, el de sempre, "els nostres ho farien millor". Illa, cada cop més aïllat, deuen pensar en les reunions de portada d’alguns mitjans, convençuts que és qüestió de temps que quedi abandonat, com un nàufrag perdut en una illa solitària i sense cap esperança de ser rescatat.

EL MUNDO 31 juliol

El Mundo és qui dispara amb més calibre, tot assegurant que "Illa és incapaç de revelar els noms dels experts de Sanitat" i afegint que "Després de cinc mesos de pandèmia, el ministre diu que han existit quatre comitès assessors però no identifica els seus membres" i "El PP l’acusa de mentir i reclama el cessament de Fernando Simón". També aprofita un espai de la primera plana per assenyalar que "Tres gerents del partit de Pujol i Mas, al banc dels acusats pel 3%".

LA RAZON 31 juliol

No es queda enrere La Razón, que assegura que "Illa admet que el govern espanyol va mentir: no hi havia comitè d’experts". "L’oposició parla de 'presa de pèl' i demana la dimissió de Simón". També explica que "Podemos oculta els ingressos des del 2018 al seu portal de transparència".

ABC 31 juliol

EL PAIS 31 juliol

En canvi, l’ABC obvia el tema i prefereix dedicar la primera plana als Estats Units: "Trump planteja ajornar les eleccions en mig d’un daltabaix econòmic als EUA", mentre que El País’ també tria el tema nord-americà amb "Trump proposa posposar les eleccions sense potestat per fer-ho". Ara bé, la portada d’aquest diari, sempre proper a les tesis del govern espanyol si a la Moncloa hi viu un socialista, apunta que ‘Torra i Urkullu desairen l’Estat en no acudir a la cimera de presidents".

La VANGUARDIA 31 juliol

EL PERIODICO 31 juliol

ARA 31 juliol

Pel que fa a les portades dels diaris editats a Catalunya, els titulars principals són els següents: ‘Sánchez ofereix a les autonomies “cogovernar” el fons europeu’ a La Vanguardia; ‘Els lloguers alts llasten al comerç a Barcelona’ a El Periódico; ‘L’economia i el covid acorralen Trump’ a l’Ara i ‘Torra es planta’ a El Punt Avui.