De vegades passa que la majoria de portades dels diaris escullen un tema en concret per als seus titulars principals i només un diari trenca aquesta uniformitat amb una altra qüestió que, de fet, és la que afina més. És una mica el que passa avui al quiosc, on la majoria de primeres planes posen el focus en totes les derivades del coronavirus mentre que La Razón sorprèn tothom triant un tema que fa de la portaveu del Partit Popular, Cayetana Álvarez de Toledo, la seva principal protagonista. I no per parlar-ne bé, precisament.

Els atacs d’Álvarez de Toledo d’ahir contra La Sexta han fet reaccionar el diari de Paco Marhuenda –dels mateixos propietaris que la cadena televisiva~, que ha deixat anar unes quantes càrregues de profunditat contra la polèmica portaveu. Ja sabíem que tret d’Alejandro Fernández al PP de Catalunya Cayetana no compta amb gaires aliats –ha tingut topades amb Xavier Garcia Albiol, Josep Bou i Alberto Fernández Díaz–, però ara ja no hi ha manies per dir que a Madrid tampoc no cultiva gaires amistats.

larazon

“Álvarez de Toledo fa esclatar el PP contra Casado”, és el títol principal de La Razón, que ho acompanya amb un pack que inclou el perfil "Cayetana Álvarez de Toledo, la piròmana que no vota el PP" i l’editorial "Turbulències inútils, marca Cayetana". L’escomesa de La Razón es pot entendre, certament, des d’un cert corporativisme còmplice amb La Sexta, però no deixa de sobtar que un diari sovint afí al Partit Popular –en tot cas, molt més que la cadena d’Antonio García Ferreras– carregui amb tanta contundència contra la portaveu del Partit Popular. El que queda clar és que a hores d’ara, Álvarez de Toledo té molts més enemics que amics, i Pablo Casado no tindrà més remei que moure fitxa, aturant l’escalada destituint-la o bé amb una fugida cap endavant que incrementi el discurs nacionalista de la portaveu. Caldrà estar amatent.

elmundo

abc

elpais

Pel que fa a la resta de diaris, El Mundo prefereix recordar que "Calvo intervé d’urgència per salvar la llei feminista de Podemos", amb fotonotícia de l’exlíder de Ciutadans: La nova vida “més feliç” de Rivera; l’ABC, en canvi, titula: "El govern espanyol prepara una altra urpada a les empreses", mentre que El País tria el coronavirus per informar que "Sanitat estudia limitar actes públics en els focus del virus".

elpuntavui

lavanguardia

elperiodico

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, pòquer de Covid-19: "El virus frena l’expectativa de creixement econòmic" a El Punt Avui; "L’economia mundial retrocedirà el primer trimestre pel virus" a La Vanguardia; "Sanitat es planteja tancar escoles pel coronavirus" a El Periódico, i "El coronavirus pot reduir el creixement mundial a la meitat" a l’Ara.