El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha ofert, finalment, els ports espanyols. Primer va ser el d’Algesires, i ràpidament li van ploure les crítiques per no haver consultat prèviament la decisió amb el govern andalús. Però no només. Sánchez va oferir el port més allunyat de tota la costa espanyola per a l’Open Arms. Un Open Arms que fa dies que denuncia que la situació a bord del vaixell és desesperant.

Així ho veu, precisament, La Razón, que recull el fet que el president en funcions hagi ofert el port més allunyat per a l’embarcació. Això sí, remarca el fet que Sánchez ja es troba en campanya. “Sánchez, en campanya: ofereix a l’’Open Arms’ el port més pròxim”. Dins, el rotatiu afirma que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ja hauria parlat per telèfon amb la presidenta de Balears, Francina Armengol. A més a més, remarca el gir “sorpresa” de l’Executiu de Pedro Sánchez en política migratòria a cop de tuit. “Des del parc de Doñana, on gaudeix de les seves vacances en família, va escriure un tuit on informava que havia donat instruccions perquè el port l’Algesires” permetés el desembarcament dels migrants.

portada la razon

En aquesta mateixa línia es mou l’ABC. “Una altra bandada de Sánchez”, titula el rotatiu. I es fa ressò de la “rectificació” de la postura oficial. Això sí, aprofita per remarcar que el líder del PP, Pablo Casado està en desacord amb el canvi d’opinió i afegeix que el president andalús, Juanma Moreno, acusa ara al president en funcions de “menysprear” Andalusia.

portada abc

El Mundo també aprofita l’Open Arms per abraonar-se contra el president espanyol. “Les bandades de Sánchez agreugen el caos en la crisi de l’Open Arms”. A banda, ressalta també que Sánchez va oferir, com a primera opció, el port més allunyat de tot l’Estat. Al seu torn, El País també remarca el "gest" de Sánchez i la resposta de l’ONG catalana, que veu inviable realitzar un viatge de tants dies i reclama atacar amb urgència a Itàlia.

Per altra banda, els diaris editats a Catalunya, també recullen a les seves portades la crítica situació en la que es troba l’Open Arms. "Sánchez ofereix els ports de Palma i Maó però l’Open Arms insisteix en Itàlia", titula La Vanguardia. També detalla que l’ONG ha demanat del desembarcament urgent a Lampedusa o un nou altre vaixell. “Agonia interminable a bord de l’Open Arms”, titula El Períodico, que remarca que Salvini viola la seva pròpia Constitució i també els tractats internacionals.

portada el periodico

portada la vanguardia

L’Ara també recull en portada que l’ONG veu inviable el viatge que allargaria encara més el patiment dels migrants sota el títol Sánchez obre els ports a l’Open Arms. També hi ha espai pel tema del dia El 40% dels agents de la Guàrdia Urbana estan de vacances. Segons informa el rotatiu, fa trenta anys que tenen blindats per conveni els mesos de juliol i agost.

portada diari ara

portada el punt avui

Finalment, El Punt Avui, que també subratlla que l’Open Arms rebutja viatjar a Algesires, i opta per "La legislatura de Marchena" com a tema del dia. El diari constata que el jutge amb què el PP controlava el Suprem “pel darrere” fa trontollar Pedro Sánchez “en moments clau” i insisteix en què la data del judici matava els pressupostos i agita la investidura i el fantasma d’unes noves eleccions.