El tumultuós comitè federal que ahir va celebrar el PSOE, i que va acabar amb la dimissió del Secretari General, Pedro Sánchez, centra aquest diumenge totes les portades de la premsa espanyola. Tots destaquen l'adéu de Sánchez, però també la difícil situació en la qual queda el partit socialista en aquests moments.

Després d'hores de discussió per com s'havia de celebrar el comitè (qui podia votar i quin havia de ser l'ordre del dia), finalment es va acabar votant la proposta de Pedro Sánchez de convocar una primàries d'aquí a dues setmanes i un comitè extraordinari el mes que ve. Finalment, però, la proposta sanchista va ser derrotada per 132 vots en contra i 107 a favor. Per això, també destaquen la divisió interna que viu ara la formació, qualificant-la des de "dividida" a "devastadora".

...

Aquestes portades, però, sorprenen ben pocs. Durant tota aquesta difícil setmana per al PSOE els diaris de la capital madrilenya ja havien pressionat per fer caure a Sánchez i perquè es desencallés la situació de bloqueig al govern espanyol, amb l'abstenció dels socialistes a una investidura de Mariano Rajoy. Fins i tot el diari de més tendència socialista, El País, havia fet dures editorials contra el líder socialista.

Avui tots quatre diaris El País, La Razón, El Mundo i l'ABC, semblen culpar Sánchez de la divisió interna que viu el partit i del "vergonyós", com titula El Mundo, comitè federal que es va viure ahir. 

El 'KO a Sánchez', també a la catalana

També la premsa catalana destaca la dimissió del líder socialista. Sobretot El Periódico i La Vanguardia, que li dediquen tota la portada. L'Ara, en canvi, hi dedica una part més petita de la part inferior. 

...