L’autoconvidada del Rei d’Espanya, Felip VI, als actes en commemoració del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils promet omplir pàgines i pàgines de diaris d’aquí a divendres de la setmana que ve, 17 d’agost.

El fet és que en un moment en què les relacions entre la corona espanyola i el Govern català experimenten temperatures molt per sota de zero —en contrast amb una onada de calor que, per sort, sembla que comença a afluixar—, l’anunci de la visita reial no podria fer refredar més encara aquestes relacions.

Ara bé, per a la premsa espanyola de dreta, la presència del rei a Barcelona no només serveix per fer pinya entorn de la monarquia contra l’independentisme sinó que, com qui mata dos pardals d’un tret, també s’utilitza per atacar el govern espanyol de Pedro Sánchez, ja sabeu, aquell que està segrestat pel contuberni podemitaseparatista.

Vegeu si no la portada d’aquest dimarts del diari ABC, amb un titular que no pot ser més explícit: “Sánchez evita defensar el Rei de l’assetjament dels independentistes”, que reflecteix molt bé el posicionament del diari monàrquic per excel·lència, ja que no només defensa la visita reial sinó que a més responsabilitza Pedro Sánchez del que pugui passar el proper 17 d’agost.

 

En la seva línia, ABC qualifica d’"assetjament” el que, pel moment, sembla més aviat desdeny per part de l’independentisme, a falta de saber si es concretarà o no algun tipus de boicot contra el monarca espanyol i sense apreciar ni tant sols que el president Sánchez hagi assegurat que Felip VI és tot un campió a “bastir ponts amb Catalunya”, no sabem si en referència al discurs del 3 d’octubre o a què exactament.

En la mateixa línia, La Razón també s’abona a la idea que desgastar Sánchez és soscavar l’independentisme i viceversa. "Sánchez no explica com evitarà el boicot al Rei el 17-A", titula en portada el rotatiu del comissari Marhuenda, també fent la jugada de responsabilitzar el president socialista del que pugui passar.

Els dos diaris recorren doncs al mètode de posar la bena abans que la ferida, cosa que els legitima a poder dir "ja ho vam avisar" en un futur, i també els permet prendre posicions, perquè una cosa és clara, la visita del rei Felip portarà cua.