Destacats mitjans de la premsa alemanya destaquen com un dels fets de les eleccions europees a l'Estat espanyol, que el president Carles Puigdemont ha estat escollit eurodiputat. D'aquesta manera ho fan l'agència pública DPA, i el diari econòmic Handelsblatt, i Bild, el diari popular més llegit d'Europa. 

Apunten com un fet rellevant que la seva candidatura va rebre finalment permís per presentar-se als comicis, un fet que pot ser rellevant en els moviments que hi haurà en les pròximes setmanes.

Handelsblatt

El diari econòmic afirma que "Puigdemont guanya el mandat". "L'expresident català Carles Puigdemont i el seu partit Junts per Catalunya tornaran a la política com a eurodiputats. Un tribunal de Madrid va admetre la seva candidatura. L'independentista va fugir a l'exili a Brussel·les després del referèndum sobre la independència del 2017, que va ser prohibit", assenyala.

Bild

Bild ha explicat que els dos temes més importants en la campanya a l'Estat espanyol va ser la qüestió catalana, i la migració. En tots dos casos recorda la pressió que ha fet Vox. El diari recorda que en el comicis Puigdemont ha aconseguit ser escollit com a màxim representant de Junts, i que la Justícia va permetre-li participar, com també a Toni Comín i Clara Ponsatí.