El president Carles Puigdemont ha estat arrestat per la policia alemanya a Schuby, localitat propera a la frontera amb Dinamarca, quan el seu vehicle es dirigia cap a Hamburg.

En la detenció hauria tingut un paper important el servei d'intel·ligència espanyol, segons apunta el diari alemany focus, que especifica que els serveis secrets espanyols haurien seguit Puigdemont des de la seva sortida de Finlàndia i que haurien alertat la policia alemanya de l'imminent entrada en aquest país del president.

La policia federal alemanya ha confirmat la detenció mentre Puigdemont circulava per l'autopista A7 en direcció sud. La detenció s'hauria fet d'acord a l'euroordre activada divendres des del Tribunal Suprem.

Viatge a Suïssa i Finlàndia

Puigdemont va viatjar a Finlàndia el passat dijous, després d'un viatge de cinc dies a Suïssa, on va participar en conferències i va mantenir reunions amb polítics del país. La nit del mateix divendres, Carles Puigdemont -que tenia uns bitllets d'avió per tornar a Brussel·les per aquest diumenge a la tarda- va abandonar Finlàndia rumb a Bèlgica, segons va confirmar el diputat finlandès Mikko Kärnä, un dels seus amfitrions al país nòrdic. Al llarg del dia, les autoritats finlandeses van estar buscant-lo sense èxit, pel que van vigilar tots els ports i aeroports del país.