El rei Felip VI ha proposat a la presidenta del Congrés, Francina Armengol, la celebració d'un debat d'investidura amb Alberto Núñez Feijóo com a candidat. En una compareixença al Congrés, Armengol ha anunciat la decisió del monarca, però no ha establert encara una data. Primer, ha afirmat, vol "escoltar" el plantejament del líder del PP, que aquest dimarts en roda de premsa va donar a entendre que pot necessitar cert marge per parlar amb els grups. Ara per ara la investidura de Feijóo no té cap possibilitat de prosperar, perquè disposa només de 172 vots (PP, Vox, UPN i CC), i topa amb el 'no' assegurat de la resta de grups. El País comparteix una fotografia de la trobada entre el monarca i el líder del PP, que va ser l'última de la ronda de contactes que va tenir Felip VI amb els dirigents polítics (va ser l'última perquè es va començar pel partit amb menys vots i es va acabar amb el més votat). Ara, Armengol i Feijóo hauran de buscar una data que esquivi la possibilitat que les hipotètiques eleccions caiguin durant les festes de Nadal i Reis, de manera que el calendari hauria de contemplar o bé una sessió d'investidura dimecres i dijous de la setmana que ve –perquè les possibles eleccions fossin el 17 de desembre- o bé ja a finals de setembre per superar el període de Nadal.

El País
El País

L'ABC anuncia la proposta del monarca d'abocar Feijóo a una investidura fallida i també assegura que "Sánchez ja no amaga l'amnistia mentre negocia el 'sí' de Puigdemont". "Estem en condicions de reunir els suports exigits", va assegurar aquest dimarts el president del govern espanyol en una compareixença de premsa des del complex presidencial (Sánchez va fer aquestes declaracions abans de saber que el candidat proposat per Felip VI era el del PP). Tot i això, sembla que els socialistes espanyols no tenen pressa per sotmetre Pedro Sánchez a la investidura. El PSOE és conscient de les dificultats de la negociació. Principalment amb Junts i ERC, que situen l'amnistia com a condició, però també amb Bildu i PNB, així com les peticions de Podem dins de l'espai de Sumar.

ABC
ABC

El Mundo veu amb bons ulls la proposta de Feijóo ja que titula: "El Rei protegeix la normalitat institucional i designa Feijóo". La decisió del monarca, que el PSOE "respecta", situa Feijóo en la tessitura d'un debat que perdrà amb tota seguretat. Els populars disposen del 'sí' dels seus 137 escons, als que se sumaran els 33 de Vox, el d'UPN i el de Coalició Canària. En total, 172 vots favorables (en necessita 176 per superar el llindar de la majoria absoluta) i 178 en contra. També a la portada del rotatiu hi ha un dels protagonistes dels titulars dels darrers dies, el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Manuel Rubiales, que diumenge va fer un petó als llavis a la jugadora de la selecció espanyola Jenni Hermoso sense el seu permís. El propi Pedro Sánchez considera "inacceptable" el petó a la boca i afegeix que les disculpes no són suficients.

El Mundo
El Mundo

"Feijóo s'imposa a Sánchez i li marca els tempos". Aquesta és la manera que té La Razón de celebrar que el candidat proposat pel Rei sigui el del PP i no el del PSOE. La investidura del dirigent popular està abocada al fracàs tot i tenir assegurat el 'sí' de Vox malgrat les amenaces del partit de Santiago Abascal després que els populars els deixessin fora de la mesa del Congrés. El líder de la ultradreta ja va comunicar aquest dimarts a Felip VI la seva "disposició a donar suport" a la investidura de Feijóo, tot i que va posar com a condició que els populars posin punt final al 'cordó sanitari' a Vox.

La Razón
La Razón

La investidura fallida també protagonitza la portada de La Vanguardia, igual que ho fa Luis Rubiales: "Màxima pressió sobre Rubiales després de la reprimenda de Sánchez". La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha convocat amb caràcter d’urgència una Assemblea General Extraordinària el proper divendres a les 12 hores per debatre sobre el petó forçat del seu president, Luis Rubiales, a la jugadora Jennifer Hermoso. En un comunicat, la federació ha explicat que després dels “últims fets ocorreguts durant la cerimònia d’entrega de premis del mundial” es vol informar que “estan obertes les diligències internes de la federació referents a assumptes d’integritat, així com la resta de protocols aplicables”.

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico destaca també que el monarca ha donat la primera opció de ser investit al candidat més votat; el del PP. El president del PP va agrair aquest dimarts la decisió de Felip VI de nomenar-lo candidat a la presidència del govern espanyol. En un missatge a Telegram va assegurar que donarà veu als més d’11 milions de ciutadans que volen “canvi, estabilitat i moderació” amb un govern “que defensi la igualtat de tots els espanyols”. Després de la decisió del rei, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, va anunciar que parlarà amb Feijóo per decidir la data del debat d’investidura.

El Periódico
El Periódico

"Tenen pressa", considera El Punt Avui sobre la proposta de Felip VI. El diari català també posa l'accent en les complicacions que genera el clima que s'està vivint darrerament amb unes temperatures de rècord. El rotatiu explica que la sequera fa que morin molts peixos, que s'assequin les fonts per la falta de pluja i que les nits siguin insuportables perquè les temperatures, en algunes zones de Catalunya, no baixin dels 27 graus.

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, l'Ara també es fa ressò de les altes temperatures, sobretot les que s'estan vivint a Barcelona, concretament al barri del Raval: "El Raval, una illa de calor insuportable també a la nit". Continuen les matinades molt càlides a la major part de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la nit de dimarts va registrar temperatures mínimes de 27,8ºC a Barcelona-Raval, 27,4ºC a Badalona-Museu o 26,9ºC a Vilanova de Meià. És a dir, que al Raval de Barcelona o a Badalona-Museu la temperatura nocturna no va baixar dels 27 graus.

Ara
Ara