El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, ha premiat els policies que van desplaçar a Catalunya amb motiu de les protestes per la sentència de l'1-O, i els ha condecorat amb una medalla que en alguns casos comporta un increment vitalici de pensió, segons informa El Independiente. El majoria dels beneficiats són agents antiavalots.

La direcció general de la Policia espanyola ha comunicat avui als sindicats la relació de beneficiaris de creus al mèrit policial, que és la denominació que tenen la majoria de les condecoracions. Es lliuraran el 29 de gener en els actes commemoratius del 196 aniversari de la Policia Nacional.

Entre els guardonats hi ha Iván A.F., el policia antiavalots que va estar ingressat a la UCI d'un hospital de Barcelona, per un traumatisme cranoencefàlic suposadament per l'impacte d'un objecte pesat al cap. El president espanyol, Pedro Sánchez, el va anar a visitar durant la seva estada accelerada aquells dies a Barcelona, on un dels seus acompanyants va brandir un subfusell.

El policia ferit rebrà la creu de plata, que comporta un increment vitalici de la pensió equivalent al 15% del sou. Hi ha altres tres casos similars.