Els magistrats i fiscals responsables del setge judicial a l'independentisme van sumant reconeixements per la seva tasca. Ara és el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, instructor de la causa del procés, qui ha estat premiat pel seu treball en defensa de l'estat de dret. La Fundació Villacisneros ha atorgat a Llarena el seu premi anual per haver-se mantingut ferm en la defensa de la llei davant "un assetjament intolerable" des de l'independentisme.

Pablo Llarena, que ha fracassat en el seu intent d'aconseguir l'extradició de Carles Puigdemont aprofitant que aquest va viatjar a l'Alguer el 23 de setembre, ha estat distingit per unanimitat pel patronat d'aquesta Fundació, que li lliurarà el premi el 16 de novembre. Aquesta fundació té com a missió defensar "l'estat de dret, la unitat d'Espanya i l'orgull de ser espanyol", difondre "la veritable història de la nostra nació" i lluitar "per la dignitat de les víctimes del terrorisme, que representen el millor de la nostra societat".

"Comportament exemplar"

"Llarena, instructor de la causa derivada de la declaració unilateral d'independència del Parlament català el 27 d'octubre de 2017, ha estat sotmès al llarg de la seva instrucció a un assetjament intolerable per haver-se mantingut ferm en defensa de la llei i l'estat de dret", assegura la Fundació en donar a conèixer el guardó al magistrat.

La Fundació elogia Pablo Llarena per haver "sabut mantenir-se ferm enfront dels intents de coacció, exercint la seva funció com s'espera d'un servidor públic, amb objectivitat i neutralitat". "No és fàcil fer-ho en les circumstàncies assenyalades i per això el seu comportament resulta exemplar i digne de reconeixement", afegeix.

Desautoritzat a Itàlia

Aquest reconeixement a Pablo Llarena arriba després que la justícia italiana hagi decidit suspendre sine die el procediment que tenia obert sobre l'extradició del president Carles Puigdemont, detingut el 23 de setembre passat a l'Alguer.

Pablo Llarena va comunicar a la Cort d'Apel·lació de Sàsser que hi havia una euroordre en vigor contra el líder de Junts, però el tribunal va entendre que cal esperar que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea decideixi sobre les qüestions prejudicials presentades pel mateix jutge i que el Tribunal General de la UE resolgui sobre la demanda de mesures cautelars presentada per Puigdemont per recuperar la seva immunitat com a eurodiputat.

No és la primera vegada que Llarena és desautoritzat, la justícia alemanya i la belga, entre d'altres, s'han pronunciat en contra de l'euroordre.

 

Imatge principal, el magistrat del Suprem, Pablo Llarena / Europa Press