El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha hagut de fer front a una pregunta sobre el desbocat tuit del diputat de Cs al Congrés per Toledo, Juan Carlos Girauta, contra el PSC, partit a qui ha qualificat de “llepaculs, immoral i traïdor” per no haver donat suport a la moció de censura.

En el marc d’una entrevista a Onda Cero, Rivera ha donat una resposta de campionat de retòrica, ja que ha començat assegurant que no comparteix el tuit de Girauta per seguidament carregar contra Iceta primer i contra Torra després, en un breu discurs on han aparegut de cop el president de la Generalitat, ETA, Terra Lliure i els atemptats d’Hipercor i de Vic.

Rivera ha acusat el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, d’haver-se posicionat al costat d’un president que “aplaudeix la violència” i ha insistit que el PSC “és un partit que sempre s’equivoca quan arriben els grans moments i no està amb els constitucionalistes quan s’hi ha d’estar”. Ha afirmat que Cs hagués donat suport a una moció de censura del PSC contra Torra, un president que “aplaudeix la violència” quan “ni tan sols els lehendakaris en el pitjor moment es van atrevir a fer això”.

Ha sigut en aquest moment quan ha assegurat que recordava “la tarda d’Hipercor i el que va passar a Vic i com el terrorisme de Terra Lliure i ETA ha matat molta gent”, per afegir a continuació que “davant un comando separatista detingut, un president autonòmic o calla o respecta la feina de la policia”.