El proper dimecres tindrà lloc el primer 'cara a cara' entre Mariano Rajoy i Gabriel Rufián en una sessió de control al Congrés. Rufián ja té tema per a la primera pregunta que li destinarà al president del govern espanyol. "Quines polítiques està duent a terme el seu Govern per fomentar l'ús del preservatiu?" és la fórmula escollida.

La justificació d'aquesta curiosa temàtica seria el fet que el dia 1 de desembre sigui el Dia Mundial contra la Sida, justament l'endemà de la sessió al Congrés. Aquesta serà la primera vegada que el diputat d'Esquerra pregunti a Rajoy en una sessió de control, ja que en els anteriors plens corresponia a PSOE, Ciutadans i Podemos. 

Rufián es va estrenar aquest dimecres a les sessions de control i la primera pregunta va ser per a la titular de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, a la qual va reclamar una reducció de la despesa militar. Després de rebre el 'no' de la ministra, el portaveu d'ERC ni tan sols va esgotar el temps i va tancar el debat amb una frase: "Doncs llavors digui a la gent que mengi bales i dormi en tancs".