Després que l'audiència Nacional hagi enviat a presó als set CDR detinguts aquest dilluns a Catalunya, el president a l'exili, Carles Puigdemont, ha revelat la pregunta que un diputat alemany li va fer aquesta setmana en veure la negativa de l'Estat espanyol a tot el que es proposa des de Catalunya, i no és una altra que: "De què té por Espanya?".

En un fil de Twitter, Puigdemont ha intentat respondre aquesta pregunta. En primer lloc, ha assegurat que és una "ofensa indecent" per a milions d'europeus que l'Estat espanyol vulgui titllar l'independentisme de moviment violent "després d’haver resistit pacíficament una agressió com la de l’1 d’octubre i dos anys de repressió". Assegurant que l'escalada de la repressió "busca provocar i atacar la nostra resiliència, esgotar la nostra paciència i erosionar el que saben que és un dels valors indiscutibles del nostre moviment: el compromís a conduir-nos pels camins de la no-violència".

És per això que Puigdemont ha assegurat que des de l'Estat s'intentarà magnificar, inventar i distorsionar tot el que faci falta per "embrutar una feina de vuit anys", però ha sentenciat que no ho aconseguiran perquè l'independentisme serà més fort.

Per últim, el president a l'exili ha demanat a l'independentisme que es mantingui seré, unit, pacífic, decidit  i mobilitzat perquè l'Estat espanyol els vol neguitosos, dividits, violents i quiets i callats. Per acabar, Puigdemont ha assegurat que "la conquesta de la llibertat és un gran espanta-pors; posa llum allà on ara mateix hi ha la foscor de la repressió; obre camins allà on alguns hi alcen parets per aturar-los".