La representació independentista a la taula de diàleg s'ha esquerdat. El president Pere Aragonès exigeix que el seu soci de Govern, Junts, pensi en una delegació precisament de consellers i conselleres actuals. Junts n'ha presentat una altra amb membres representatius del procés però no lligats al Govern actual. Davant aquest joc de noms, la diputada de Junts, Elsa Artadi, formula una pregunta que va directa a Esquerra: "Qui té por de Jordi Turull i Jordi Sànchez?".

tuit artadi

Tuit d'Elsa Artadi

Les reaccions dels membres dels dos partits se succeeixen a través de twitter. Precisament avui, l'Audiència Nacional processa per terrorisme els 13 CDR de l'Operació Judes i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, demana centrar-se: "Podem anar perdent el temps amb divisions internes; però la repressió no s’atura. No confonguem l’enemic. Aquest és el diàleg que proposa l’estat espanyol". I lamenta que el govern espanyol està aconseguint els seus propòsits: "Pedro Sánchez ens té on ens vol: barallant-nos pel qui i no pel què. El dia que n’aprenguem anirem junts i ho farem possible".

D'opinions i posicions d'ambdues bandes n'hi ha per triar i remenar. El diputat d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, un dels més actius a la xarxa ha escrit: "Aquí l'única certesa és que per primera vegada un President de Govern s'asseurà en una Taula sobre el conflicte polític entre Espanya i Catalunya. Conflicte polític que fins fa poc negava. I que això passa perquè hi ha qui treballa perquè passi. La resta és intoxicació". 

Ara per ara, la taula la integraran només els membres proposats per ERC, ell mateix, amb els consellers Laura Vilagrà i Roger Torrent, atès que Junts no ha acceptat retirar la seva proposta que inclou dirigents que no formen part de l'executiu. Amb tot, ha insistit que "la composició de la delegació estarà oberta als membres del govern que Junts vulgui designar". 

L'executiva de Junts per Catalunya manté però que els seus representants a la taula de diàleg seran el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el secretari general i el vicepresident del partit, Jordi Sànchez i Jordi Turull, i la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras

 

 

Fotografia de portada: imatge de recurs d'Elsa Artadi