El president espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat la seva presència dimecres a Barcelona en el marc de la reunió de la taula de diàleg, però les seves paraules no han deixat clar que tingui intenció d'asseure-s'hi a negociar. Aquesta és la conclusió que fonts del Govern han subratllat després d'escoltar el líder socialista durant l'entrevista d'aquest vespre a TVE.

Aquestes fonts asseguren que Sánchez fa "trampa" amb les seves declaracions i que en realitat no participarà a la reunió, sinó que es limitarà a fer una salutació a les dues delegacions. Altres versions, però, asseguren que les converses sobre la reunió i el paper del president del govern espanyol encara estan obertes.

Què ha dit Sánchez?

Sánchez ha explicat a TVE que dimecres serà a Barcelona, que es reunirà amb Aragonès i amb les dues delegacions. "Lideraré aquesta delegació del govern espanyol, tindré l'oportunitat de poder reunir-me amb el president de la Generalitat i, després, de trobar-me amb les dues delegacions", ha explicat.

Des de l'oficina del president Pere Aragonès s'ha confirmat que la reunió se celebrarà dimecres i que Sánchez i Aragonés es reuniran prèviament per situar els objectius i la metodologia de la taula, que se celebrarà tot seguit. Això no obstant, tampoc especifiquen si els dos presidents encapçalaran les dues delegacions a l'hora de la negociació.

Presència d'Aragonès

En canvi, altres fonts del Govern consultades per ElNacional.cat asseguren que Sánchez no participarà a la trobada. De fet, així s'ha apuntat des que el govern espanyol va avançar els noms dels seus sis membres, entre els quals no hi figurava el president.

En aquest context, demà el Govern haurà d'abordar la decisió sobre els seus representants. Junts ha advertit, en la roda de premsa posterior a la reunió de la seva executiva d'aquest dilluns, que si Sánchez no participa a la trobada, Aragonès tampoc no hauria de ser-hi. Des d'aquesta formació s'ha qüestionat també el perfil que haurien de tenir els membres de la delegació, si no hi va Sánchez.

Membres del Govern

Aragonès ha defensat que els integrants de les dues delegacions han de ser membres del govern i els darrers dies s'havia apuntat que els representants d'ERC seran el president i els consellers de Presidència, Laura Vilagrà, i Indústria, Roger Torrent. Per la seva banda, Junts haurà de prendre aquest dimarts al matí una decisió sobre els noms que proposen per a la delegació catalana.

Per part del Govern espanyol s'ha confirmat que hi assistiran la vicepresidenta Yolanda Díaz; el ministre de Presidència, Félix Bolaños, a més dels ministres de Cultura, Miquel Iceta, de Transports, Raquel Sánchez, i el d'Universitats, Manuel Castells, tots tres catalans.

 

A la imatge principal, Pere Aragonès amb Pedro Sánchez durant la reunió que van celebrar a la Moncloa / Efe