Òmnium estrenarà demà divendres a les 18 hores al seu canal de Youtube, un contundent reportatge sobre la Prefectura de Policia de Via Laietana, on reclama que deixi de ser un espai policial i esdevingui un espai de memòria democràtica. 

Amb això, volen denunciar l’anomalia que suposa el manteniment en l’espai públic de la ciutat, a ple funcionament, d’una institució "que va ser emblemàtica de la repressió, detenció i tortura sota la dictadura".

Per mostrar-ne l’anomalia, en paràmetres internacionals, participen en el programa els màxims responsables de tres centres de referència internacional en la museografia d’espais de memòria democràtica, ubicats en antigues instal·lacions de repressió sota règims dictatorials: es tracta d’Alejandra Naftal (directora del “Museo Sitio de Memoria ESMA” de Buenos Aires), Rita Rato (directora del Museu do Aljube de Lisboa) i els responsables del Museu de l'Stasi de Berlín, que han filmat expressament les seves intervencions per a aquest programa.

Hi participa també amb una breu intervenció el periodista Antoni Batista, investigador dels arxius de Via Laietana, i s’inclouen en el programa diversos testimonis de tortures en aquell espai.

Òmnium ha impulsat el programa amb la participació de diverses entitats memorialistes, com l’Associació Catalana d’Expresos del Franquisme.