L'advocat Gonzalo Boye ha pronosticat que la querella que el president Carles Puigdemont ha presentat contra els representants del PP i Cs a la JEC deixarà clar que hi ha hagut prevaricació en la persecució de la candidatura de Lliures per Europa-Junts.

Responent a una pregunta de l'economista Xavier Sala-i-Martín, Boye ha indicat que en aquest cas la prevaricació és bastant evident.

"Una pregunta, senyor Gonzalo Boye: en aquest cas de prevaricació hi haurà crispetes? Jo no sé res de lleis però he llegit que això que la prevaricació és del més complicat de demostrar", ha preguntat l'economista.

"En aquest cas està bastant clar i ho demostrarem: estan publicades les opinions dels querellats i després han fet just al contrari del que deien que no es podia fer", ha indicat Boye.

La defensa de Puigdemont s'ha querellat contra Carlos Vidal Prado, vocal de la JEC, nomenat pel Congrés a proposta del PP, i Andrés Betancor Rodríguez, nomenat a proposta de Ciutadans, els dos partits polítics que van impugnar la llista al Parlament Europeu.