El PP d'Isabel Díaz Ayuso seria la primera força política a les eleccions de Madrid del 4-M amb un resultat de 55 escons i es quedaria a tocar de la majoria absoluta si suma els 12 parlamentaris que obtindria Vox, segons una enquesta de NC Report que publica avui La Razón.

Eleccions Madrid 2021 gràfic enquesta la raó

El Partit Popular aconseguiria d'aquesta forma 25 escons més que els 30 actuals de les eleccions de 2019, mentre que el PSOE d'Ángel Gabilondo repetiria els seus 37 diputats i Vox tornaria a treure 12 diputats.

A dos escons de la majoria absoluta

Segons l'esmentat mitjà, aquests resultats deixarien a Díaz Ayuso a tan sols dos escons de la majoria absoluta si, com és previsible, arriba a un acord amb Vox després de les eleccions, ja que la suma d'ambdós partits donaria 67 diputats i la majoria absoluta a l'Assemblea de Madrid és de 69.

La candidatura de Más Madrid perdria set diputats i passaria de 20 a 13, mentre que Ciutadans cauria dels 26 escons a 7. En canvi Unidas Podemos, la llista del qual encapçalarà Pablo Iglesias, pujaria 5 escons i passaria a tenir 12 diputats davant els 7 actuals.

Pablo Iglesias Isabel Díaz Ayuso EP

Pablo Iglesias i Isabel Díaz Ayuso / Europa Press

No obstant això, si Ciutadans decideix donar suport a Gabilondo podria produir-se un relleu en l'executiu regional. PSOE, Más Madrid i Unidas Podemos en sumarien 62 que juntament amb 7 de Cs donarien també majoria absoluta, segons els resultats del sondeig.

L'enquesta s'ha elaborat sobre la base de 1.000 entrevistes realitzades del 17 al 20 de març de 2021 i té un marge d'error aproximat del 3,3 % per a les dades globals.

Iglesias, en precampanya

L'encara vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, va entrar en precampanya aquest diumenge contraposant les seves baralles amb el PSOE per garantir el dret a l'habitatge digne amb la posició d'Isabel Díaz Aysuo, que defensa -assegura- la "llibertat" de regalar habitatge a "fons voltor" o de "cobrar lloguers abusius".

"Alguns que diuen comunisme o llibertat entenen la llibertat com la seva llibertat per robar, la seva llibertat per cobrar lloguers abusius o la seva llibertat per regalar l'habitatge públic a fons voltor. A aquests el que els hem de dir és: Constitució", va assegurar Iglesias en el seu primer acte després d'anunciar la seva candidatura a la Presidència de la Comunitat de Madrid.

 

Foto principal: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso / EFE