La gestió de la crisi del coronavirus ha fet baixar la confiança dels ciutadans en el govern espanyol i, aparentment, guanyen més suport els partits de dretes.

Si se celebressin les eleccions espanyoles en aquests moments, tot i que el partit de Pablo Casado, el PP, no arribaria a una majoria absoluta, els resultats d'una enquesta publicada per eldiario.es, confirmen que el partit de dretes aconseguiria 100 escons i la suma amb Vox el situaria per davant dels partits del govern de coalició.

L'enquesta demostra que qui seguiria guanyant les eleccions seria el partit socialista, però amb una pèrdua de set escons, de manera que n'obtindria 113 davant dels 120 de les últimes eleccions del 10 de novembre de l'any passat. D'altra banda, el PP guanyaria més de 10 escons, en concret 100, davant dels 89 actuals.

Vox, que tornaria a ser la tercera força política més votada, mantindria els resultats de les eleccions del 10-N. Si sumés diputats amb el PP, n'obtindira 152, davant dels 145 que aconseguiria l'actual govern de coalició.

Per altra banda, Ciutadans guanyaria només 1 diputat, de manera que els tres partits de dretes junts tampoc no podrien sumar la majoria absoluta necessària.

Els partits catalans, ERC i JxCat, obtindrien els mateixos resultats que l'any passat, 13 i 8 escons respectivament, mentre que la CUP passaria de dos escons a un.

L'estudi conclou que els actuals partits del govern de coalició, PSOE i Unides Podem, haurien de canviar el suport polític que tenien al gener per tal d'assegurar-se la investidura. Els candidats serien els partits que es van abstenir a principi d'any (ERC i EH Bildu) o els que van votar a favor.