El tàndem PP i Vox segueix dedicant esforços per afavorir l'ús del castellà a les Balears. Després que la formació ultra tanqués la crisi interna que va amenaçar de trencar la integritat del partit al Parlament balear, aquest dimecres han reprès la seva agenda en favor del castellà a les Illes i la Mesa del Parlament ha aprovat la proposta del seu president, el diputat de Vox Gabriel Le Senne, d'incorporar el castellà a totes les comunicacions i publicacions oficials de la cambra legislativa, que actualment es fan en català. Amb el suport dels dos membres de la Mesa del PP, l'òrgan de govern del Parlament ha aprovat un canvi en la norma lingüística de la institució que, segons el parer de Vox, acaba amb "30 anys d'exclusió". En un comunicat, el partit ressalta que des de l'entrada en vigor d'aquest acord el butlletí, la web i les publicacions en xarxes socials de la cambra autonòmica seran bilingües.

Amb aquesta mesura s'aplicarà "de manera efectiva la cooficialitat de les dues llengües presents en l'arxipèlag", argumenten des de Vox, que defensen que la proposta "posa fi a una situació anòmala que es produïa des de 1992". Des de la formació ultra posen especial èmfasi en el fet que aquesta mateixa política lingüística s'aplica en parlaments de regions amb dues llengües oficials com el País Valencià, el País Basc i Navarra.

En la seva proposta, Le Senne plantejava que tots els documents i comunicacions, inclòs el butlletí, siguin bilingües, que es transcrigui el reglament i que es creï una versió de la web en castellà, complementària a l'actual. També advocava perquè en les publicacions en xarxes socials es faci servir el castellà i el català "de forma equilibrada" i que es garanteixi als ciutadans que es dirigeixin al Parlament que se'ls respondrà en la llengua que triïn.

Vox dona per tancada la crisi al Parlament balear

Vox va donar per tancada el passat dijous la crisi oberta dins el grup parlamentari a les Balears, després que cinc diputats rebels expulsessin la líder del partit i el president del Parlament. La crisi es va tancar després que la formació hagi arribat a un acord amb els diputats díscols. En un comunicat, el partit va explicar que Gabriel Le Senne continuarà com a president del Parlament balear i que el grup parlamentari, que va quedar controlat pels cinc rebels, torna a incloure Le Senne i Patricia de las Heras. "Amb voluntat d'enteniment, totes les parts afectades han solucionat diferents malentesos i han acordat continuar treballant units per complir el compromís adquirit amb els votants de Vox i les mesures encara sense desenvolupar per a millorar la vida dels ciutadans de les Balears", van indicar des de Vox.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!