El PP i Vox han impedit aquest dijous l'aprovació d'una condemna institucional a l'atac patit pel centre de menors estrangers d'Hortaleza, desallotjat aquest dimecres després de la troballa d'un explosiu. El llançament d'aquest artefacte explosiu, que va ser fet detonar de forma controlada pels Tedax, ha desencadenat la reacció dels partits polítics d'esquerres davant dels "discursos d'odi" emesos per Vox que, segons la seva opinió, han provocat aquest atac.

Más Madrid i Unidas Podemos van presentar per separat dues declaracions institucionals per condemnar aquest fet en el ple de l'Assemblea, però cap dels textos no ha tirat endavant, ja que per a això és necessari que hi hagi unanimitat i tant PP com Vox han rebutjat sumar-s'hi.

En el seu text, Más Madrid proposava condemnar l'"atac terrorista" al centre d'Hortaleza i Unidas Podemos fer el mateix amb "els discursos d'odi dels qui criminalitzen, que constitueixen un caldo de cultiu per a tota mena d'agressions".

En declaracions als mitjans, el portaveu del PP en l'Assemblea, Alfonso Serrano, ha demanat de no caure "en judicis de valor" davant d'aquests fets, ja que la Policia ha reclamat "prudència" i els treballadors han sol·licitat "no fer un ús partidista". Rocío Monsaterio ha titllat de "vergonyós" que el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, i determinats responsables polítics hagin llançat odi al seu partit i a ella mateixa, culpabilitzant-los dels fets.