El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha considerat aquest dimarts "molt poc democràtica" la "censura" de les cadenes de televisió públiques de Catalunya i el País Basc, TV3 i ETB, al missatge del Rei i ha assenyalat que no emetre les paraules del monarca diu "molt poc" del respecte que han de tenir a les institucions.

Com ja va passar l'any passat, Televisió de Catalunya va decidir no emetre per TV3 el discurs del Rei i fer-ho pel seu canal d'informació contínua 3/24.

En roda de premsa al Congrés, Hernando ha qualificat de "lamentable" que aquestes cadenes de televisió no emetessin el missatge de Felip VI perquè consideraren que "no té interès"; cosa que, segons la seva opinió, és "una mentida enorme".

A més, ha recalcat que les paraules del cap de l'Estat van ser "molt clares" i les pròpies d'"un rei modern que coneix bé el seu país, que en coneix els problemes i que intenta obrir portes per millorar-ne la situació".

Quan li han preguntat si interpreta el missatge del Rei com una invitació a reformar, el portaveu popular ha subratllat que el seu partit es dedica a "reformar les coses per millorar-les" i no a "reformar per reformar".

"A nosaltres ens poden dir moltes coses però ningú ens dirà que no som reformistes. És clar que cal seguir avançant, millorant, canviant i actualitzant les coses. Espero que alguns en prenguin nota, perquè estan sempre amb els mateixos missatges", ha conclòs.