El PP s'està plantejant permetre als seus parlamentaris trencar la disciplina de vot, però no en tots els terrenys. Serà només en qüestions ètiques com l'avortament, la gestació subrogada o l'eutanàsia, segons publica l'ABC. De moment, però, és només una proposta que s'haurà de debatre en el proper congrés nacional del partit la setmana vinent, on també acabaran de negociar el seu projecte ideològic.

El text d'una de les esmenes presentada per l'exsenador Luis Peral exposa que "el Partit Popular respecta i empara el vot en consciència exercit pels seus militants en els òrgans representatius dels quals en formen part, en aquelles qüestions que afecten les seves conviccions més profundes".

La direcció nacional haurà de valorar si finalment la incorpora a la ponència política que, si acaba sent aprovada, passarà a formar part dels estatuts del parit. Aquesta esmena té els suports del president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes o l'expresidenta Esperanza Aguirre.