El PP insta el govern espanyol a exigir a la Generalitat i als ajuntaments catalans que no permetin als seus treballadors exhibir llaços grocs durant l'exercici de les seves funcions i procedir a la "retirada immediata" d'aquests símbols i d'altres "d'inconstitucionals", com les estelades, d'edificis i llocs públics.

Així figura en una de les dues proposicions de llei registrades pel PP al Congrés, per al seu debat en ple, en les quals el grup popular retreu al Govern de Pedro Sánchez la seva "permissivitat" amb els independentistes.

A la primera de les iniciatives, el PP reclama al Govern espanyol que adoptin les mesures necessàries per garantir l'exercici dels drets dels ciutadans "assetjats per grups radicals amb fins independentistes a Catalunya per la seva defensa de la Constitució i l'Estat de dret".

Entre elles, es demana iniciar les accions judicials oportunes contra els Mossos d'Esquadra que, segons el PP, "s'inhibeixen davant dels abusos violents, actuant en contra de la seva obligació de defensar a qui són atacats en els seus drets i fins i tot en la seva integritat física".

En una altra, s'insta l'Executiu que "surti de la inacció" i actuï per a l'assistència legal i protecció als jutges que pateixen l'"assetjament independentista" i no es tornin a repetir fets com el cas del jutge Pablo Llarena, així com defensar la immunitat i la independència de la jurisdicció espanyola.