El PP veu en el trasllat dels presos polítics a presons catalanes una "contrapartida política nítida" de Pedro Sánchez als partits independentistes. Així ho ha denunciat aquest dimarts el seu diputat Santi Rodríguez, que ha criticat que a tots els presos no s'aplica "el mateix criteri", sinó que s'aplica només a determinats presos. En aquest sentit, ha fet servir l'exemple de l'expresident del Barça: "Sandro Rossell no ha estat acostat".

El portaveu popular ha acusat el president espanyol de fer la vista grossa “per no molestar els independentistes”, perquè es troba en situació de “dependència per mantenir la presidència”. En la mateixa línia, després que ERC hagi recuperat la unilateralitat en el seu full de ruta, Rodríguez ha retret a Sánchez que miri cap a una altra banda “mentre els independentistes fan de les seves”.                                                                       

Sobre el trasllat dels presos, Rodríguez també ha criticat que siguin traslladats a presons gestionades per la Generalitat, i ha insinuat que podrien rebre beneficis penitenciaris. Ho ha vist "molt plausible". Ha subratllat que la decisió del trasllat, malgrat l’autorització el jutge Pablo Llarena, és del govern espanyol. “Té una clara lectura política”, ha insistit.

Sobre la reunió que mantindran els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez dilluns que ve a la Moncloa, Santi Rodríguez ha lamentat que no n’esperen “res de bo”. En aquest sentit, ha assenyalat que no tenen “cap senyal que d’aquesta reunió pugui sortir res de bo”.                                                    

També ha denunciat que el president Carles Puigdemont hagi sol·licitat l’oficina d’expresident, “retorçant la llei”. Ho ha descrit com un “abús de llei” i l’ha acusat de demanar les prerrogatives per simular l'existència de la Casa de la República.