La cimera del Palau de Pedralbes entre els governs català i espanyol és una “traïció a Espanya i a la seva legalitat”. En aquests termes s’hi ha referit aquest dilluns la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, que ha tornat a demanar una compareixença extraordinària del president espanyol, Pedro Sánchez, per explicar el “document secret” que va entregar a Torra. La iniciativa ha estat tombada per la Diputació Permanent de la cambra alta.

Una setmana després del “ple fantasma” del Senat, al qual Sánchez no va poder comparèixer perquè era al Fòrum de Davos, el PP ha tornat a portar la iniciativa al Congrés dels Diputats, on els seus 134 de 350 diputats no són suficients per forçar-la. Montserrat ha denunciat la relació de bilateralitat d’aquella cimera el 20 de desembre a Barcelona.

“Les 21 capitulacions de Pedralbes són una vergonya per a la nostra democràtica”, ha dit la portaveu popular, que ha acusat Sánchez de “sotmetre’s” a l’independentisme. I ha fet un advertiment: “La traïció a Espanya no es consumarà i els garanteixo que Espanya i els espanyols amb el PP ho impedirem”.