El PP ha volgut llançar una advertència al president Quim Torra. “No acceptarem les seves amenaces, no les tolerarem”, ha avisat el portaveu dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, durant la seva intervenció al debat de política general aquest dimecres. “Li ha quedat clar?”, li ha preguntat. Com ja va fer Xavier Garcia Albiol aquest dimarts, li ha demanat que presenti la seva dimissió i que es formi “un Govern amb demòcrates de veritat”.

“No tenim un president de la Generalitat, tenim un ultra, un agitador”, ha denunciat Alejandro Fernández, que ha assegurat que els independentistes “prefereixen la confrontació al carrer al debat parlamentari”.

Però el dirigent del PP també ha tingut paraules per als socialistes. Ha denunciat el seu “relativisme”, tant de Pedro Sánchez com de Miquel Iceta. “No es pot dialogar a qualsevol preu, i encara menys amb algú que ja t’està imposant el resultat del diàleg”, ha afirmat.

Per altra banda, davant les crítiques del president Torra al discurs del rei el passat 3-O, el diputat popular ha defensat que el monarca “no te rés de què disculpar-se”, perquè “el seu llegendari no esteu sols ens va arribar al cor”. En aquest sentit, ha dit que “per fi vam escoltar una veu a l’altura”.

El discurs de Fernández ha estat marcat per un to més aviat informal, despectiu, que Torra ha descrit com a “troglodita”. És això el que ha portat el cap de l’executiu a recordar-li que “això és el Parlament de Catalunya, no el Valle de los Caídos”.