El Partit Popular intenta guanyar temps per impedir la dimissió de Cristina Cifuentes i la direcció nacional s'emplaçarà en les properes hores a una negociació amb la direcció de Ciudadanos, segons informen fonts del partit. L'objectiu és revisar les condicions de la comissió d'investigació que la formació taronja posava com a condició abans d'exigir la sortida de la líder madrilenya. Els populars descarten que l'escenari de fer-la marxar estigui ara damunt la taula, i es mostren disposats a rectificar, però no li asseguren el futur per als comicis autonòmics de 2019.

"Si només és per això, en dos minuts" deien fonts de la direcció nacional sobre la possibilitat de revisar, o inclús retirar, les compareixences en la comissió del secretari general Pedro Sánchez, el líder socialista a la comunitat Ángel Gabilondo, o el periodista d'El Mundo que va publicar les informacions relatives a què un professor socialista de la Universitat Rey Juan Carlos és qui va filtrar l'escàndol del 'mastergate'. Tot i així, mantenen el la crítica sobre que un docent amb color d'un altre partit tingui accés a documents protegits. 

D'aquesta manera, els populars estan més propers d'una rectificació forçada, que de deixar caure Cifuentes. "S'ha tancat ràpid la qüestió sense un diàleg necessari" exposava el coordinador general de la formació Fernando Martínez Maíllo en la roda de premsa a Génova aquest dilluns. "És cert que el PP va reenviar un document incorporant alguns compareixents, però tot això ha sigut precipitat" reblava el portaveu. En conseqüència, Maíllo i el vicesecretari general de Cs José Manuel Villegas, assumiran la tasca de negociació, desautoritzant així la direcció del PP de Madrid. 

El motiu passa perquè els populars no contemplen l'escenari "encara" ni de la "substitució, ni de la dimissió", assegurava el coordinador general de la formació. S'agafen a l'excusa de "l'estabilitat" a la comunitat, tot i que Cs advoca perquè el propi PP proposi el candidat, en tant que va guanyar les eleccions. Tanmateix, a Génova són conscients que allò que menys li convé a Albert Rivera és desfilar de la mà de l'esquerra espanyola. "Implica acceptar anar ells mateixos de la mà de Podemos per a una moció" deia Maíllo. 

El fet és a Cifuentes ningú li assegura la permanencia el 2019. Preguntat per El Nacional al respecte, aquest ha donat allargues. "A la resta d'Espanya no hem proclamat cap candidat, només a Andalusia perquè les eleccions seran abans" ha indicat. "El PP ha expressat la seva confiança en Cristina i de les candidatures es parlarà al seu moment" ha tancat. Això, mentre la tensió mediàtica creix i l'escàndol es fa més gros.