La nova realitat que ha proporcionat la pandèmia del coronavirus ha dibuixat un nou escenari electoral dominat per les dues grans forces polítiques que aglutinen el 55% del vot i se'l reparteixen en dos trossos pràcticament iguals. El PSOE aniria al capdavant, que tornaria a vèncer en els comicis amb un 28,7% dels vots i el PP guanyaria terreny trepitjant-li els talons amb una previsió del 26%, segons una enquesta que publica aquest dilluns El Mundo. Només 2,7 punts de diferència entre tots en relació als 7,2 que els van separar a les urnes el 10-N.

El sondeig presenta a Vox en caiguda lliure amb un 11,7% d'intenció de vot, el que li portaria a perdre, de moment per molt poc, la condició de tercera força parlamentària. Aquesta posició passaria a ser ocupada per Unides Podem, amb un 12% dels sufragis. El partit de Pablo Iglesias se situaria gairebé un punt (0,8) per sota del que va obtenir en les eleccions de novembre i 2,3 punts per sota del que va aconseguir a les d'abril de 2019.

L'altre beneficiat és Ciutadans. El partit d'Inés Arrimadas continua molt lluny de l'èxit que va obtenir a l'abril de 2019 (15,9%). En la repetició electoral de l'10-N es van enfonsar amb el 6,8% dels vots. Ara, segons l'enquesta, comencen a aixecar el cap, previsiblement per la seva nova disposició a tancar acords, i aconseguirien el 8,3% de les paperetes. La seva posició els converteix en l'aliat desitjat tant per al bloc d'esquerres, liderat pel PSOE, com per al de dretes, encapçalat pel PP. 

Qui en surt més ben parat és el PP. que milloren amb claredat els resultats de les dues últimes eleccions, probablement gràcies a un transvasament de vots de Vox. Ara aconseguirien el 26% de les paperetes, una de cada quatre, i es col·locarien a menys de tres punts de distància dels socialistes.

Partits catalans

Pel que fa a les forces catalanes, ERC i JxCat, s'aprecia un retrocés respecte a les urnes de novembre, de mig punt en el cas dels republicans i de dues dècimes en els liderats per Laura Borràs al Congrés. 

La tendència a la davallada és més sostinguda en el cas d'ERC. Probablement el seu acostament en els últims mesos al PSOE ha propiciat un transvasament de vots cap al socialisme català i potser també cap a la CUP, tenint en compte que de la caiguda de suport que registren els de Junqueras no se'n beneficia JxCat.