El PP català no adoptarà una línia encara més dura contra el sobiranisme tal com reclamaven uns militants, ja que la dotzena d’esmenes que demanaven que el partit "s'expressés més rotundament" per combatre l'independentisme han estat retirades en el debat de les ponències, en el marc del XIV congrés del PP català.

Un grup d'afiliats del PP va presentar la setmana passada diverses esmenes a les ponències que s’han debatut aquest dissabte i que serveixen per definir les línies generals del partit. Entre aquestes, més d’una desena demanaven que el partit adoptés una línia estratègica “més dura” contra el sobiranisme.

Aquestes esmenes han estat retirades aquest dissabte i, per tant, ni tan sols s’han arribat a sotmetre a votació en el debat de les ponències.

Santi Rodríguez, coordinador de la ponència, ha demanat “disculpes” a alguns dels afiliats que havien presentat esmenes encaminades a expressar “més rotundament que som el partit per derrotar l’independentisme”. “Ho som”, ha afegit Rodríguez, “però sobretot som un partit amb vida pròpia amb un projecte per a la societat catalana”.

Llum verda a les ponències

En el congrés s’han aprovat les ponències d’Acció Política i de Reglament, Política Municipal i Servei a les Persones per pràcticament unanimitat; la primera ha rebut una abstenció i la segona un vot en contra.

La ponència d’Acció Política, presentada per José Luís Ayllón, ha titllat el procés independentista d'“esgotat i esgotador”. Pel que fa la segona ponència, coordinada pel futur número dos de Xavier García Albiol, Santi Rodríguez, s’ha basat en el “dret a decidir”, entès com “el dret a decidir l’educació, la llengua, el tipus de cultura i sanitat, quin alcalde volem i el dret a decidir el nostre president del partit”.