El PP reclama la compareixença de Pedro Sánchez al Senat. El motiu: el “document secret” que el president Quim Torra “va lliurar-li a la seva vergonyosa cimera bilateral a Barcelona”. Així ho ha assegurat el portaveu popular a la cambra baixa, Ignacio Cosidó, que en un comunicat distribuït pel partit ha anunciat que aquest dimarts registraran una sol·licitud perquè el president espanyol comparegui. Els populars disposen de majoria absoluta, així que podran forçar la sessió.

El comunicat fa referència al document amb 21 exigències que Torra va entregar a Sánchez, i que no va transcendir fins uns dies més tard. El PP vol que el president espanyol doni explicacions sobre “les concessions a les quals el seu govern està disposat per comprar els vots independentistes”, en referència a l’increment de les inversions a Catalunya en el projecte de pressupostos de l’Estat pel 2019.

“A no ser que declari aquest document secret oficial, Sánchez té l’obligació d’informar als espanyols de si l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat passa per atorgar noves concessions als seus socis independentistes”, assegura Ignacio Cosidó. El portaveu del PP al Senat considera la cimera a Barcelona “una nova claudicació del govern espanyol amb els independentistes”

Finalment, els populars reclamen de nou l’aplicació de l’article 155 a Catalunya i defensen que els seus 147 senadors “són una garantia perquè el desafiament independentista mai pugui vèncer”.