El grup del PP al Senat està a disposició del govern espanyol per tornar a aplicar l’article 155 per suspendre l’autogovern català. Així ho ha assegurat aquest dimarts a la tarda la diputada del PP al Parlament, Andrea Levy, després del discurs del president Quim Torra en el debat de política general. Per altra banda, també li ha demanat que convoqui eleccions espanyoles perquè no es pot tenir “un govern d’Espanya amb xantatge dels independentistes”.

“No hem escoltat cap solució ni cap canvi de rumb”, ha assegurat Andrea Levy en roda de premsa des del Parlament. En aquesta línia, ha sostingut que “els demòcrates fem els ultimàtums als xantatgistes”, i que, per tant, “l’únic que ha de tenir ultimàtum és el senyor Torra”.

La dirigent del PP ha valorat com a “dèbil” i “decebedora” la resposta que ha donat el govern espanyol. “Li demanem que no tingui por a la democràcia i convoqui eleccions”, ha instat. Ha justificat que “no podem tenir un govern d’Espanya amb el xantatge dels independentistes”.