No havia passat ni un dia des que el Consell de Ministres havia aprovat el nou decret de mesures per l'estalvi energètic que Isabel Díaz Ayuso ja havia mostrat la seva ràbia a través de Twitter per anunciar que, almenys a la seva autonomia, aquestes no s'aplicarien. Amb un missatge molt dur, la presidenta madrilenya assegurava que propostes com reduir la temperatura de l'aire condicionat o apagar la il·luminació dels aparadors i edificis públics a partir de les 22 h suposaria fer de Madrid una ciutat més trista, pobra i obscura, quelcom que va provocar l'enuig de bona part de l'esquerra, que veia aquesta reacció com una rebequeria de la popular, en lloc de col·laborar per reduir la despesa energètica. Aquesta enrabiada va provocar l'enuig també dels seus companys de partit. Feia no gaires dies que el seu president, Alberto Núñez Feijóo, defensava un pla d'estalvi i es mostrava a favor dels "plans que assenyalen límits pels aires condicionats al estiu i la calefacció al hivern". Ara, el partit ha sortit a defensar Ayuso però sense descartar aprovar el decret. 

Un decret sense consens

Ha estat el coordinador general dels populars, Elías Bendodo, l'encarregat de defensar la madrilenya, assegurant que la direcció del partit "entén" la decisió  de portar el decret de mesures energètiques al Tribunal Constitucional, però no ha volgut confirmar un 'no' dels populars quan la mesura s'hagi de convalidar al Congrés. En una entrevista a TVE, Bendodo ha recordat que el PP "no és un partit monolític" i els alcaldes i presidents de comunitat autònoma poden adoptar les seves decisions, ja que "no es pot imposar a les comunitats un decret que no s'ha parlat amb ningú". En tot cas s'ha mostrat disposat a seure i parlar amb el govern espanyol sobre les mesures, que fins ara s'han aprovat "sense cap mena de consens". 

Crida a utilitzar l'energia nuclear 

Bendodo ha aprofitat l'ocasió per criticar la manera com el govern espanyol ha anunciat unes mesures que al seu entendre "no són serioses", perquè en comptes d'aplicar un pla com el que assegura que té el PP, "el govern parla de corbates, d'aparadors i d'apagar els llums de Nadal". Ara bé, ha promès que el PP "estarà a l'altura" i quan conegui els "detalls" de la proposta decidirà la seva posició. "La crisi energètica no es pot afrontar amb ideologia", ha afirmat abans d'insistir que cal aprofitar "tots els recursos", també l'energia nuclear, una de les seves peticions més repetitives.