El Partit Popular manté l’ofensiva contra l’actual presidenta del Congrés dels Diputats i expresidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, per la seva suposada relació amb el cas Koldo. Els populars han registrat aquest dilluns un escrit a la Cambra Baixa reclamant la seva “dimissió immediata” perquè consideren que és una presumpta “col·laboradora necessària” de la trama i va tenir un “paper clau perquè l’estafa es pogués produir”. El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha al·legat que Armengol ha de plegar per “higiene democràtica” i per posar fi a “l’enorme dany” que està fent a la institució i ha acusat Pedro Sánchez de “llençar per l’embornal” la imatge del Congrés per “pur càlcul polític” mantenint com a presidenta una “persona marcada per la sospita”.

El portaveu del PP a la Cambra Baixa denuncia que la continuïtat d’Armengol “devalua el prestigi del Congrés”, una institució que “no pot llevar-se cada dia amb un nou sobresalt” i “no pot ser notícia un dia sí i un altre també per l’allargada ombra de corrupció que plana sobre la seva presidenta”. Tellado ha argumentat que Francina Armengol “no hauria d’haver estat mai nomenada presidenta de la Cambra, mai va ser apta per al lloc que ocupa i mai ha estat a l’altura d’un encàrrec d’aquesta envergadura”.

Miguel Tellado ha demanat “coherència” al PSOE i ha esgrimit que “no és lògic” que Ferraz demanés la dimissió d’Ábalos per “responsabilitat política” i mantingui Armengol “contra vent i marea”. Tellado ha exhortat a la presidenta del Congrés que “deixi d’amagar-se a veure si passa el xàfec” i ha tornat a demanar que tant ella com Pedro Sánchez “donin la cara” davant d’un fet d’una “gravetat màxima”.

 

El PP acusa el PSOE de modificar el delicte de malversació per beneficiar-se’n

Finalment, Miguel Tellado ha sostingut que “tot sembla indicar” que, quan el govern espanyol “va abaratir les penes de malversació al Codi Penal per beneficiar els seus socis independentistes”, també ho va fer per “beneficiar els membres del PSOE que estan sota dubtes”. Així mateix, el PP argüeix que, després de totes les informacions que s’han anat coneixent els darrers dies, el govern espanyol “s’ensorra”, “està en descomposició” i “ha entrat en pànic” perquè cada dia que passa “el setge s’estreny més a l’entorn personal i més proper a Sánchez”.

El portaveu parlamentari del PP ha presentat l’escrit al Registre del Congrés dels Diputats al costat de la plana major del PP a la Cambra Baixa: la secretària general i la secretària general adjunta del grup parlamentari, Macarena Montesinos Mar González, i els portaveus adjunts Cayetana Álvarez de ToledoRafael Hernando, Sergio SayasJaime de Olano, Míriam Guardiola i Bella Verano. Tanmateix, no està previst que la petició del PP tingui recorregut a la Carrera de San Jerónimo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!