Tot i que no estava a l’ordre del dia, Ciutadans se li ha avançat aquesta tarda amb la impugnació davant del Tribunal Constitucional. Però el PP ha complert amb el seu anunci, i ha presentat un recurs d’empara contra les candidatures de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees del 26-A. El termini acabava aquesta mitjanit, i segons la formació l'escrit s'ha registrat pocs minuts abans d'expirar.

En el seu recurs, resposta a la sentència dels tribunals madrilenys que aixecaven el veto de la JEC, els populars argumenten una vulneració del jutge ordinari predeterminat per llei, una vulneració del dret a la tutela judicial efectiva “per ser la resolució arbitrària i irraonable”, i una vulneració del dret fonamental al sufragi passiu “per desigualtat entre candidatures”.

Pel que fa al dret al jutge predeterminat per la llei, el PP al·lega que que les resolucions dels jutjats de Madrid van estar "condicionades per l'extralimitació del Tribunal Suprem", que es va declarar "no competent" diumenge però es va pronunciar sobre la qüestió dient que tenien dret a presentar-se als comicis.

El recurs ja va ser anunciat per Pablo Casado dilluns passat, des de Moncloa, on s’acabava de reunir amb el president en funcions Pedro Sánchez. ““Pensem que la democràcia espanyola no mereix aquest escarni de veure com persones que estan reclamades per la justícia volen representar el nostre país a unes eleccions europees per continuar fent propaganda pagada amb els nostres impostos”, denunciava llavors.

Aquest mateix dimecres a la tarda, Ciutadans ha presentat un recurs d’empara. Des del partit unionista consideren "inadmissible que un senyor que ha fugit de la justícia i que treballa en contra d'Espanya tingui privilegis i representi el nostre país". En la mateixa línia, denuncien que "és una vergonya que els espanyols hagin de pagar un sou amb diners públics a Puigdemont després d'haver donat un cop d'estat".