Cayetana Álvarez de Toledo i Rafael Hernando tornaran a exercir de portaveus del PP al Congrés dels Diputats, segons han confirmat fonts del PP a ElNacional.cat. Es tracta de dos perfils durs, que juntament amb Miguel Tellado, conformaran el nou equip del grup popular a la Cambra Baixa per enfrontar una nova etapa d'oposició al govern de Pedro Sánchez, que des del PP defineixen com "el pitjor govern possible". El partit afirma que el nou equip combina "renovació i experiència" i destaca el paper dels portaveus per fer una "oposició responsable i seriosa" davant un executiu que consideren "reaccionari, dèbil, dividit i radical". 

La nova composició del Consell de Direcció del grup parlamentari, aprovada aquest dijous a la seu del PP a Genova, inclou a Macarena Montesinos com a secretària general, a Mar González com a secretària general adjunta, a Álvaro Pérez com a coordinador de Comissions i a Jaime de Olano com a Tresorer. La resta de portaveus adjunts inclourà Bella Verano, José Vicente Marí, Sergio Sayas, Pedro Muñoz Abrines i Miriam Guardiola. Per altra banda, els responsables de coordinació de les diferents àrees seran els diputats Esteban González Pons (Institucional), Juan Bravo (Economia), Borja Sémper (Cultura), Elías Bendodo (Política Territorial), Ester Muñoz (Sanitat i Educació), Noelia Núñez (Mobilització i Repte Digital) i Ana Alòs (Igualtat i Conciliació).

El PP marca perfil dur al Congrés

El nomenament de Tellado com a portaveu del PP ja apuntava cap a la construcció d'una oposició dura a l'executiu de Sánchez, amb el qual els populars han estat molt crítics pels pactes amb l'independentisme i especialment per la llei d'amnistia. Haver rescatat Hernando i Álvarez de Toledo, que han mantingut un perfil baix durant l'etapa de "moderació" del PP en l'última legislatura, és la confirmació que els debats a la Cambra Baixa seran d'alta intensitat. 

Val a recordar que Álvarez de Toledo va ser destituïda del càrrec de portaveu l'agost del 2020 pel llavors líder del PP, Pablo Casado, que va nomenar Cuca Gamarra en el seu lloc. Pel que fa a Hernando, havia estat portaveu sota la presidència de Mariano Rajoy, i amb l'arribada de Casado va passar a ser senador. Aquesta setmana ja va fer un avançament de què es pot esperar de la seva figura com a portaveu quan va comparar Gaza amb Catalunya. "És com si a Catalunya hi hagués una organització que es dediqués a construir túnels per bombardejar Madrid", va dir per intentar justificar el dret a defensar-se d'Israel davant Hamàs. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!