Nova sortida de to de Rafa Hernando, el diputat i exsenador del PP. En aquesta ocasió, Hernando ha comparat la situació de la franja de Gaza amb Catalunya. En una entrevista a Interalmeria TV, el diputat popular s'ha alineat a favor de les accions d'Israel i ha volgut justificar el seu dret a defensar-se de Hamàs, comparant Gaza amb Catalunya. En aquesta línia ha afirmat: "Escolti, és com si a Catalunya hi hagués una organització que es dediqués a construir túnels per bombardejar Madrid. Sentiu, doncs, vostè..., a veure, és que aquest és l'assumpte, oi?"

A mitja intervenció el diputat ha començat a embolicar-se i ha acabat afirmat: "no cal comparar res amb res, ni Espanya té res a veure amb la situació de l'estat d'Israel i Palestina, perquè són dues històries diferents". Tanmateix, el mal ja estava fet i la seva desafortunada comparació ja estava emesa. A les xarxes Hernando ha rebut crítiques per aquestes declaracions. Ell mateix en aquesta entrevista reconeixia: "L'exemple potser està una mica tret de context". 

El PP carrega contra Sánchez per la seva posició respecte a Palestina

L'encara vicesecretari d'Organització del PP i futur portaveu del Grup Popular al Congrés, Miguel Tellado, ha criticat l'"error garrafal" que ha comès Pedro Sánchez, de viatjar a Israel per "atacar-lo". Tellado ha destacat el fet que un dia després d'aquest viatge, l'organització terrorista Hamàs hagi emès un comunicat "felicitant Pedro Sánchez". "Jo crec que el respecte internacional del nostre país ha quedat francament afeblit, després d'aquesta actuació de Pedro Sánchez, que des del punt de vista diplomàtic és un error garrafal", ha proclamat.

Tellado ha estat preguntat sobre el posicionament del PP, si finalment el PSOE porta al Congrés la possibilitat de reconèixer un estat palestí de manera unilateral, Tellado ha contestat: "Veurem què defensa el govern espanyol". Al programa electoral amb què el PP es va presentar a les generals del 23 de juliol passat, el partit sosté que Espanya ha d'"imprimir un impuls al seu compromís amb l'Orient Mitjà". "Hem de treballar per a la resolució de conflictes, especialment l'israelianopalestí, per mitjà de la solució de dos estats", assenyala el document, segons recorda Europa Press. 

"Les democràcies han d'estar juntes quan un país rep un atac terrorista com el que ha patit Israel. Israel té dret a defensar-se i per descomptat això no té res a veure amb el fet que el poble palestí també hagi de ser reconegut i hagi de ser respectat", ha subratllat el popular, tornant a recriminar la posició dels socialistes. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!